Távozásra kényszerült a Blizzard elnöke

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusára vonultak ki.
Vágólapra másolva!
Elkezdtek hullani a fejek a fejlesztőcéget szétrobbantott botrány miatt.
Vágólapra másolva!

Sok minden történt a játékipar elmúlt évtizedei során, azonban az Activision Blizzard játékkiadónál az elmúlt két hétben tapasztalt teljes széthullás ennek ellenére is újdonság. A Blizzard zaklatási ügyeivel és kultúrájával kapcsolatos gigabotrány részleteiről itt találják az összefoglaló cikkünket az érdeklődők.

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusára vonultak ki Forrás: Bloomberg / Getty Images

Most megkezdődött a sorok újrarendezése, Bobbi Kotick vezérigazgató múlt heti nyílt levelének megfelelően fejhullás indult a Blizzardnál, elsőként J. Allen Brack elnök kényszerült távozásra a cég éléről. Maga Brack a hírek szerint nem vett részt semmilyen zaklatásban vagy hasonló cselekményben, ám egy részükről biztosan tudott, ennek ellenére nem tette meg a szükséges munkáltatói lépéseket.

Brack pozícióját rögtön két személy veszi majd át a Blizzardon belülről, Jen Oneal és Mike Ybarra az utódai. Mindketten nyíltan kiálltak a tüntető dolgozók mellett, Oneal korábban az Activision által felvásárolt Vicarious Visions fejlesztőcég vezetője volt, míg Ybarra úgy tíz éven át különféle vezető beosztásokban dolgozott a Microsoft konzolos üzletágánál.

Jen Oneal az első felsővezetői pozícióba került nő a Blizzardnál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről