A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lassan vége lehet a PS5-hiánynak

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Máris nyereségessé vált a konzol optikai meghajtós változata.
Vágólapra másolva!

Egy héttel ezelőtt a Sony büszkén újságolta, hogy meghaladta a tízmilliót az értékesített PlayStation 5 játékkonzolok száma, most pedig további jó hírekkel szolgált mind a befektetők, mind pedig a termékre váró játékosok számára.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

A részvényesek számára nagy pozitívum, hogy az optikai meghajtós PS5 értékesítése nyereségessé vált, a cégnek már nem kell veszteséget elkönyvelnie minden egyes leszállított darab után az ajánlott fogyasztói ár tartása érdekében. Az optikai meghajtó nélküli Digital Edition még veszteséges, ám a Sony szerint a hozzá vásárolt kiegészítők eladásain keresztül hamarosan az is nyereségessé fog válni.

A gamerek számára is érdekes bejelentés, hogy a Sonynak sikerült nagy mennyiségű komponensre szert tennie: a jövő március végéig tartó idei pénzügyi évében közel tizenötmillió konzol legyártására lesz képes, a tervei szerint 2022 márciusára el fogja érni a húszmillió eladott PlayStation 5-öt. Ez jó eséllyel azt jelenti, hogy jövő tavaszra véget érhet a termékhiány, rendszeresen készleten lehet a kereskedőknél az új generációs játékkonzol.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!