Három SSD is hivatalosan kompatibilis a PS5-tel

western digital sn850 m.2 ssd szilárdtest-meghajtó
Western Digital SN850
Vágólapra másolva!
Nem fogja fehérlistázgatni a kompatibilis modelleket a Sony.
Vágólapra másolva!

A PlayStation 5 következő nagy szoftverfrissítésével végre elérhetővé válik a konzol háttértárának bővítési lehetősége, a napokban a Sony részletesen tisztázta a beépíthető SSD-kkel kapcsolatos sebességbeli és méretbeli követelményeket. Ezek alapján a cég nem fog fehérlistát fenntartani a konzollal kompatibilis egységekről, a behelyezésük után a PS5 minden bizonnyal egy teljesítményteszt elvégzése után dönt majd arról, hogy kompatibilisnek gondolja-e magát a használni próbált termékkel.

Western Digital SN850 Forrás: Western Digital

Mostanra háromra bővült a konzollal biztosan kompatibilis M.2 SSD-k köre: a Seagate Firecuda 530 maximum 4 TB bővítést tesz lehetővé, a Western Digital SN850 SSD maximum 2 TB-os kiadásban szerezhető be, míg a Gigabyte Aorus Gen 4 7000 szintén legfeljebb 2 TB-os kiadásban létezik.

Ezeken túlmenően jó néhány olyan termék kapható a piacon, amelyekkel kompatibilisnek tűnik a PS5, a gyártóik vélhetően a következő hetekben fogják megerősíteni a konzolban való működésüket.

A Sony szerint a kompatibilis termékek kapacitása 250-4000 GB között lehet, a minimum szekvenciális olvasási sebességüknek el kell érnie az 5500 MB/s-ot, nem lehetnek szélesebbek 22 mm-nél és hosszabbak 110 mm-nél. Az SSD hátlapján lévő hűtőborda nem érheti el a 2,45 mm vastagságot, míg az előlapján a 8 millimétert. A támogatott M.2 formatervek a 2230, 2242, 2260, 2280 és a 22110.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!