Kigyulladt egy Apple MacBook Pro

MacBook Pro
Vágólapra másolva!
Tulajdonosa aludt, a MacBook Pro pedig magától lángra kapott. Szerencsére nem történt komolyabb baj, időben észrevette az illető.
Vágólapra másolva!

A Redditen egy felhasználó igen kellemetlen esetét osztotta meg: lefeküdt aludni, a 15 hüvelykes Apple MacBook Pro laptopját pedig berakta az ágya alá. Töltőre nem csatlakoztatta. Ezután váratlanul a laptop kigyulladt, magától.

A képeket látva gyorsan ki lehet találni: hibás akkumulátor okozta a tüzet. A tulajdonos azt állítja, megégette a kezét, amikor a lángoló laptopot kihúzta az ágy alól. Végül csak enyhébb sérüléseket szerzett, de ezt csak saját gyorsaságának köszönheti. Ha nem cselekszik időben, súlyos sérüléseket szerezhetett volna, illetve az otthonában is nagy kár keletkezett volna.

MacBook Pro Forrás: Squeezieful

Feltehetően a lítium-ionos akkumulátorból és a készülékházból érkező füst ébresztette az illetőt, nagy szerencse, hogy felriadt. A tűz az ágy alatt lévő szőnyeget így is kiégette. Az ágy szerencsére nem kapott lángra, és a mérgező füstöt sem lélegezte be a laptop tulajdonosa.

Néhány éve egyébként az Apple visszahívta ezt a 15 hüvelykes MacBook Pro szériát, az akkuk ugyanis folyamatosan feldagadtak vagy kigyulladtak. Mivel tűzveszélyes volt a széria (a 2015 közepi, 15 hüvelykes modell volt a legproblémásabb), néhány légitársaság is kitiltotta a járatairól. A szakértők tippjei szerint az illető egy ilyen hibás laptopot fogott ki. Nagy meglepetésére a szériaszám alapján a laptopját már leszervizelték – ez igencsak aggasztó hír az Apple számára. Öreg laptop ide vagy oda, egyetlen ilyen terméknél sem szabadna, hogy a tulajdonosa amiatt aggódjon, hogy lángra kap az eszköz. Az alapproblémát tetézi, hogy a hibás akkumulátort a jelek szerint egy másik hibás energiaforrásra cserélték. A pórul járt felhasználó közölte: korábban sem problémát, sem melegedést nem tapasztalt, jelenleg várja az Apple visszajelzését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!