Itt vannak a Samsung idei nagyágyúi: bemutatkozott a Galaxy S22-es sorozat

galaxys22
Vágólapra másolva!
A Samsung tavalyi csúcsmodelljei, az S21-sorozat tagjai hiába voltak nagyon jó telefonok, valahogy mégsem tudtak akkora sikert aratni, mint azt talán sokan (beleértve a gyártót) várták volna. Így a Samsung alaposan ráfeküdt arra, hogy az előző generációra építkezve csiszoljon azokon a pontokon, ahol az indokolt, így született meg most az S22-es sorozat.
Vágólapra másolva!

A bemutató alapján úgy tűnik, hogy forradalomra ezúttal sem számíthatunk, de persze milyen forradalomról is beszélhetnénk, amikor évek óta gyakorlatilag csak apróságokban tud előrelépéseket nyújtani bármilyen okostelefon is.

Viszont az is látszik, hogy a Galaxy S22-es széria minden darabja nagyon átgondolt és csúcsminőségű, belekötni gyakorlatilag egyáltalán nem lehet.

A Samsung három telefont mutatott be: a sima S22-es 6,1 hüvelykes, az S22+ 6,6 hüvelykes, az S22 Utlra pedig 6,8 hüvelykes átmérőjú kijelzővel érkezik. Azonban közös bennük, hogy a legújabb AMOLED techológiát használják a legszuperebb HDR-minősítésekkel, a sérülésektől a Gorilla Glass Victus+ üveg védi őket, és hogy képesek a 120Hz-es képfrissítésre.

Forrás: Origo

A képfrissítést egyébként dinamikusan tudják szabályozni, így az akksi kímélése érdekében akár egészen 1Hz-ig is le tudnak menni. Egyébként meg a képernyő tulajdonságait, így a színhőmérsékletet, kontrasztot, fényerőt az aktuális körülményeknek megfelelően szabályozza a készülék, hogy mindig a legjobb képet kapjuk. A két kisebb telefon egyébként 1300 nites, az Ultra pedig egyenesen 1750 nites maximális fényerővel büszkélkedhet. Anélkül, hogy a nitekbe hosszasan belemennénk, a lényeg a következő: mindkét érték azt jelenti, hogy marhára nagy fényerőről beszélünk, így még tűző napon sem igazán lesz gond velük.

Most is a kamerák a legfontosabbak

Ami a kamerákat illeti, az S22 és az S22+ azonos rendszerrel érkezik, és három lencsét találunk a hátoldalukon. A fő kamera 50 megapixeles, ami mellé érkezik egy 12 megapixeles széles látószögű, illetve egy 10 megapixeles telefotó kamera is, ami háromszoros optikai zoomra képes. Az Ultra modellen ehhez képest a főkamera 108 megapixeles, és kap egy teleszkópos zoomkamerát is, ami tízszeres optikai zoomot tud.

Szintén más a helyzet az előlapi kamerák esetében is: a két kisebbik verzió 10 megapixelt vonultat fel, míg az Ultra esetében 40 megapixeles, képpontösszevonásos technológiát alkalmazó egység érkezik.

Forrás: Origo

Akármelyik modellt is vesszük, a fényképek várhatóan elképesztően jók lesznek, hiszen a Samsung alaposan ráfeküdt mindenre, az éjszakai módtól elkezdve egészen odáig, hogy már az állatokról is készíthetünk portréfotókat. Azonban az iPhone-hoz hasonlóan a videós képességek terén is rendkívül nagy az előrelépés, főként a mesterséges intelligenciás feldolgozásnak köszönhetően, ami tökéletesen felismeri a témát, észreveszi az embereket, megoldja a megfelelő fényezést, zajt szűr és képet stabilizál. Nem kérdés az sem, hogy elérhető a 8K-s felbontás is.

Az S22 Ultra nem csak tollat kap, de szép árazást is

A Samsung egy ideje már nem frissíti az egykor legendásnak számító Note-sorozatot, és nagyon valószínű, hogy ez így is marad, és a helyét az S22 Ultra veszi át, ugyanis most már jár mellé az S-pen érintőtoll is.

Forrás: Origo

Ami a hardvert illeti, mindegyik készülék a Samsung saját fejlesztésű Exynos 2200-as központi processzorával érkezik hozzánk, amiben már az AMD RDNA 2-es alapú grafikus egység teljesít szolgálatot - pont, mint az új generációs konzolokban, így a PS5-ben és az Xbox Series X-ben, és így olyan trükköket támogat majd, mint a sugárkövetés. Emellé a két kisebb modellnél 8 gigabájt memória és 128 vagy 256 gigabájt tárhely társul, míg az Ultra már kérhető 12 gigabájt memóriával és akár 512 gigabájt tárhellyel is.

A mezei S22-es 335 ezer forinttól, az S22+ 410 ezer forinttól, a csúcsmodell S22 Ultra pedig 490 ezer forinttól indul majd.

Ráadásul hazánkba elsőként az Ultra érkezik majd február 25-én, míg a másik két modell március 11-től lesz kapható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!