Tényleg megakadt a Windows 11 terjedése

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Fél százalékkal sem növelte áprilisban a piaci részesedését a legújabb rendszer.
Vágólapra másolva!

Óriási meglepetéssel szolgált egy hónapja az AdDuplex reklámcég, a modern windowsos appokban lévő statisztikai kódja alapján az elképesztő sebességű kezdeti terjedését követően a Windows 11 márciusban behúzta a kéziféket, a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépeket összesítő statisztikában 0,1%-kal tudta növelni a piaci részesedését.

Áprilisban csak 0,4 százalékkal nőtt a Windows 11 részesedése a modern Windowst futtató számítógépek mixében Forrás: AdDuplex

A jelek szerint a csiga lassúságú terjedés trenddé válhat, az AdDuplex áprilisi adatai alapján az elmúlt olyan harminc napban csupán 0,4 százalékkal nőtt a piaci részesedése, így a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépek 19,7 százalékán fut. Emellett akad további 0,7%, akik a Windows 11 valamelyik fejlesztői előzetesét használják.

Mindeközben a Microsoft jelentős előrelépést ért el a legújabb Windows 10 November 2021 Update (21H2) terjesztése terén, az előző generációs operációs rendszerén ragadt számítógépek már 35 százalékán fut ez a főverzió, ami havi szinten 6,5% növekedést jelent.

Az új felhasználóinak oroszlánrészét a Windows 10 valamelyik tavalyelőtt kiadott főverziójáról frissítette rá a Microsoft:

  • a biztonsági frissítést utoljára idén májusban kapó Windows 10 October 2020 Update (20H2) részesedése egy hónap alatt mínusz 4,7 százalékkal 6,1%-ra csökkent,
  • a már nem támogatott Windows 10 May 2020 Update (2004) része pedig mínusz 1,6 százalékkal 6,5%-re esett április végére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről