Perlik a Sonyt a defektívnek vélt PlayStation 5 miatt

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
A felperes szerint folyamatosan lekapcsolgat játék közben a konzol.
Vágólapra másolva!

A PlayStation 5 piacra dobása óta eltelt másfél évben többféle szélesebb körű panaszt is lehetett hallani a termék kapcsán, talán a kontroller analóg karjainak driftelése volt a leggyakoribb, azonban arról nem érkeztek hírek, hogy érthetetlenül és rendszeresen lekapcsolgatna játék közben a konzol.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

Ehhez képest az Egyesült Államokban most emiatt kapott pert a nyakába a Sony, a felperes Christina Trejo a saját tapasztalatai mellett amazonos vevői értékelésekre hivatkozva azt állítja, hogy játék közben váratlanul lekapcsolgat a PlayStation 5. Állítása szerint a hiba befolyásolja a termék teljesen alapvető működését, a Sony pedig tud a helyzetről, azonban próbálja a szőnyeg alá söpörni azt.

A felperes által leírt hibajelenségnek több oka is lehet, a legvalószínűbb magyarázatok közé a rendszerlapka túlhevülés miatti vészleállása, továbbá a tápegység hibája tartoznak. A túlhevülés műszaki probléma és környezeti körülmények miatt is bekövetkezhet, míg a tápegység hibája az előbbi kategóriába tartozik.

Még kiderül, hogy mire jut a felperes a Sonyval.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről