Több hátránya is lehet majd a Netflix legolcsóbb előfizetési csomagjának

Netflix
Vágólapra másolva!
A Netflix érkező, legolcsóbb csomagjában nem csak kevesebb tartalom lesz és bámulhatjuk majd a reklámokat, de az offline letöltési lehetőséget is korlátozhatja a cég.
Vágólapra másolva!

A Netflix jelenleg három előfizetési csomagot kínál. A legolcsóbb 2490 forintba kerül, amiért cserébe csak a hagyományos SD tévéknek megfelelő felbontást és rosszabb minőséget kapunk, és egyszerre csak egy készülékre streamelhetünk. A középcső csomaghoz már FullHD felbontás és jobb minőség jár, valamint egyszerre két képernyőre is küldhetjük a tartalmat. A legnagyobb csomag 4490 forint, itt már elérhető a 4K és a HDR, és egyszerre négy készülék is.

A Netflix régóta tervezi, hogy a legolcsóbb csomag alá behoz egy még olcsóbbat, amiért cserébe viszont reklámokat helyeznek majd el a filmek, sorozatok közben. Azonban egy programozó a Netflix alkalmazás forráskódjában turkálva arra utaló jeleket vett észre, hogy nem csak a reklámok jelentik majd az egyetlen kellemetlenséget.

Forrás: appsprobox

A jelenlegi előfizetési csomagok lehetőséget adnak arra, hogy letöltsük az adott tartalmat azért, hogy később például olyan helyen tekintsük meg, ahol nincs internet. A Steve Moser nevű programozó azonban olyan szöveget talált a programban, ami arra utal, hogy a reklámokkal támogatott csomagban a letöltési lehetőségeket is korlátozza majd a Netflix.

Ez egyfelől érthető, hiszen egy letöltött tartalomban nehezebb megfelelően reklámokat elhelyezni, mintha online streamelés közben találhatná ki a rendszer, hogy éppen milyen reklámot toljon a felhasználó arca elé.

Másfelől azonban furcsa döntés, mert Ted Sarandos, a Netflix ügyvezetője korábban még arról beszélt, hogy a letöltési lehetőséget pont az olyan feltörekvő piacokra találták ki, ahol az internet és Wi-Fi elérhetősége bizonytalan.

Vélhetően pont ezeken a piacokon lenne a legnagyobb kereslet a legolcsóbb, reklámokkal támogatott csomagra, így furcsán hat a letöltésre vonatkozó korlátozás. Persze a Netflix arról is beszélt korábban, hogy valójában ezt a csomagot egyfajta "belépőnek" szánják, amivel a felhasználók belekóstolhatnak a Netflix világába, és a cél, hogy később valamilyen drágább csomag mellé mozduljanak el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!