Tovább csökkenhetnek a videokártyák árai, az Nvidia készletet söpörne ki

nvidia geforce rtx 3090 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti
Vágólapra másolva!
Mindkét gyártó készül a következő generációs kártyák bevezetésére, és a kereslet is csökkent, így tovább árcsökkenések várhatók.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években, leginkább a pandémia kezdete óta ahhoz szoktunk hozzá, hogy vagy nagyon nehezen lehet kapni videokártyákat, ha pedig lehet is, messze az ajánlott fogyasztói ár fölött. Ennek mára vége: a kriptobányászat összeomlott, és úgy általánosan is csökkent a kereslet, részben azért, mert a felhasználók egy része már az új generációs kártyákat várja.

Habár hozzánk lassabban gyűrűzik be az árcsökkentés hatása, az Egyesült Államokban most már például az ajánlott fogyasztói ár alatt 47,5%-kal olcsóbban lehet hozzájutni az Nvidia Geforce RTX 3090 Ti-hoz.

Forrás: NVIDIA

Most úgy tudni, hogy az AMD és az Nvidia újabb leárazásokra készül, az Nvidia esetében pedig arról hallani, hogy szeretnék minél hamarabb kisöpörni a készleteket a GeForce 4000-es sorozat érkezése előtt.

Ezzel párhuzamosan a Nvidia a hírek szerint újraindította a 12 gigabájtos Geforce RTX 3080-as gyártását, hogy ezzel is igyekezzen megszabadulni a GA102 nevű grafikus processzorból felhalmozott készlettől, amit egyébként összesen öt különböző videokártyán használnak.

A friss árcsökkentések augusztus végére érhetik el a piacot, Magyarországon várhatóan ennél kicsit később. Azt nem tudni, hogy ez alapján vajon hogyan árazza be a két nagy gyártó az érkező új generációs kártyáit, de kérdéses, hogy egy globális gazdasági válságban mennyire foghat majd vastagon a ceruza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!