A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kitakarná a meztelen fotókat az Instagram

instagram iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Elsősorban a nők számára bizonyulhat hasznosnak az opcionális funkció.
Vágólapra másolva!

Folytatódik az Instagram zaklatás elleni küzdelme, a mobilapp kódjában elsőként Alessandro Paluzzi szúrta ki a meztelenséget tartalmazó fotók elleni védelmi lehetőség felbukkanását. A leírása alapján az opcionális funkció gépi felismeréssel próbálja majd kiszúrni és kitakarni a chatelések során kapott, meztelenséget tartalmazó képeket.

Eltarthat egy darabig, mire elérhetővé válik a funkció Forrás: Юрий Лаймин / Pexels

A szöveg szerint az Instagram alapvetően nem fér hozzá a csevegésekben küldött képekhez, ami alapján a felhasználók mobileszközein fut majd le meztelenség detektálását végző kód. Ez érthető annak fényében, hogy idővel az Instagram csevegője is átáll a végponttól végpontig tartó titkosítás használatára, ami megakadályozná, hogy szerveroldali ellenőrzéssel működjön a biztonsági funkció.

A meztelenséget tartalmazó képek kitakarása jellemzően a nők számára lehet hasznos, az internetes szexuális zaklatásuk során gyakran kapnak kéretlenül a zaklatóik erekcióit mutató fotókat. Egy tavalyi felmérés szerint az amerikai nők 43 százalékának volt már része az online zaklatás valamely formájában, a 35 éven aluliak 33 százaléka pedig specifikusan szexuális zaklatásról is beszámolt.

A The Verge kérdésére az Instagram megerősítette a funkciót, ám a szóvivő szerint még korai stádiumban jár a fejlesztése, így feltehetően nem mostanában válhat általánosan elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!