A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Véget vet az energiapazarlásnak az iPhone új frissítése

Vágólapra másolva!
Habát az Apple új Always-On-Display megoldása rendkívül látványos, sokan inkább a jobb üzemidőt választanák.
Vágólapra másolva!

Sokáig kellett várni, mire az Apple végre felszárkózott az androidos konkurensekhez, és lehetővé tette, hogy az iPhone-ok kijelzője mindig aktív maradjon. Ez korábban leginkább azt jelentette, hogy még alvó állapotban is láthattuk a kijelzőn az órát és esetleg a fontos értesítéseket, de az Apple egy kicsit túlkompenzált, és még a háttérképet is ott hagyta.

Így tulajdonképpen az Apple mindig aktív kijelzője úgy működött, mintha csak minimálisra vettük volna a fényerőt, meg persze a rendszer a képfrissítést is a minimálisra szorította le. Így kétségtelenül jobban mutatott a végeredmény, mint az androidos konkurenseknél, és a gyártó szerint ez az egész mindössze óránként 1 százaléknyi akkuidőbe került, sokan mégsem voltam elégedettek.

Forrás: Origo

Egyre több felhasználó gondolta úgy, hogy ugyan nagyon látványos ez a megoldás, de ők mégis inkább magasabb üzemidőt favorizálnák. Az Apple pedig hallgatott a visszajelzésekre, az iOS 16.2-es frissítésével már lehetőségünk lesz személyre szabni a dolgokat: egészen konkrétan megmondhatjuk a telefonnak, hogy pihenő állapotban ne mutassa a háttérképet és akár még az értesítéseket sem.

Az majd kiderül persze, hogy végül mennyire fognak élni ezzel a lehetőséggel az iPhone 14 vásárlói, de ezek eleve olyan beállítási lehetőségek, amiket alapból elérhetővé kellett volna tennie az Apple-nek, így az mindenképp dicséretes, hogy legalább a felhasználói visszajelzésekre hallgatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!