A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Letehetett a teljesen önvezető autóról az Apple

apple önvezető autó lexus rx450h
Lexus RX450h autóval teszteli az önvezető rendszerét az Apple.
Vágólapra másolva!
Kormánykerékkel és pedálokkal jöhet az elektromos luxuskocsi.
Vágólapra másolva!

Belsős források jóvoltából a napokban új információk érkeztek a hosszú évek óta fejlesztés alatt álló Apple Car kapcsán. A Bloomberg informátorai szerint az elmúlt időszakban fundamentális változások történtek az elektromos hajtású autó ügyében, hosszas gyötrődést követően az illetékesek belátták, hogy jelenleg nem realisztikus színtisztán önvezető kocsiban gondolkodni.

A 2017-es fotón egy Lexus RX450h-val tesztelték az Apple önvezető rendszerét Forrás: Bloomberg

Ennek megfelelően az Apple lényegében a Tesla nyomdokaiba kíván lépni, kormánykerékkel és pedálokkal érkezhet az autója, a meglehetősen fejlett önvezető funkciója pedig csak opcionálisan aktiválható, kizárólag sofőri felügyelet mellett használható extra lesz. Az önvezető funkció LIDAR-t és radart használhat, szemben a Tesla által újabban erőltetett kamerás megoldással. A fedélzeti számítógépét hajtó „Denali" processzor állítólag négyszer erősebb a felső kategóriás Macekben található Apple M2 Ultra rendszerlapkánál.

A források szerint a legújabb elképzelés szerint az Apple Car egy év csúszással talán 2026-ban kerülhet majd piacra, cserébe viszont a kezdőárát is újrakalibrálták, így már 100 ezer dollár (nettó 39,7 millió forint) alatt is kapható lehet. Ez jó hír a tehetősek számára, hiszen korábban arról volt szó, hogy 120 ezer dolláros kezdőárral kacérkodik a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!