Az Intel szerint sebezhetőbbek az AMD processzorok

Intel CPU
Vágólapra másolva!
2021-ra vonatkozóan konkrétan közel kétszer annyi sebezhetőséget említ az AMD CPU-k kapcsán az Intel.
Vágólapra másolva!

A modern hardverek és szoftverek elképesztő komplexitása miatt gyakorlatilag állandóvá váltak az állandó biztonsági problémák, az ezekhez köthető botrányok, javítások. A processzorok kapcsán a biztonsági rések eleve kritikus fontosságúak, mint az elmúlt évek megmutatták. Az Intel legutóbbi biztonsági jelentésében arról beszélt, hogy 2021-ben már jóval kevesebb probléma adódott az ő lapkáikkal.

Intel CPU Forrás: pcgamer

Az Intel szerint a saját processzorai csupán 16 sérülékenységtől szenvedtek 2021-ben. Ebből 10-et belsőleg találtak meg, 6-ot pedig az Intel hibavadász programja keretében. Az AMD ezzel egy időben 31 sérülékenységet tapasztalt, vagyis majdnem kétszer annyit, mint az Intel.

Érdekes módon a GPU-k terén fordult a kocka: az Intel 51 sérülékenységgel küzdött ilyen fronton, míg az AMD 27-tel. Ez persze kizárólag a hivatalosan jelentett sérülékenységekről szól, ráadásul eleve érdemes erős fenntartásokkal kezelni minden ilyen statisztikát manapság. Ebben az esetben pedig az is egyértelmű, hogy az Intel azért magáról igyekszik előnyösebb képet festeni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről