Máris változtatna Elon Musk a Twitteren

elon musk
Vágólapra másolva!
Miután egyik napról a másikra a legnagyobb részvényesévé vált.
Vágólapra másolva!

Váratlan fordulattal indult a hét, a SpaceX és a Tesla mögött álló Elon Musk egyik pillanatról a másikra a Twitter legnagyobb részvényesévé vált, az értékpapírjainak olyan 9,2%-át birtokolja. Musk a vásárlás előtti napokban azt tweetelte, hogy véleménye szerint a kedvenc közösségi médiás platformja időnként a kelleténél kevésbé tiszteli a szólásszabadságot, ami alááshatja a demokratikus folyamatokat.

Elon Musk Fotó: Getty Images

Musk szokása szerint nem fecsérli az idejét, a Twitter legfontosabb gazdájává válást követően máris szavazást indított a 80 millió követővel rendelkező profilján, miszerint szeretnének-e szerkesztés gombot, hogy utólag módosítani tudják a bejegyzéseiket. A szavazást Parag Agrawal, a Twitter ügyvezető igazgatója is továbbosztotta azzal, hogy számítani fog az eredménye.

A szerkesztés gomb a twitterezők legősibb és leggyakoribb funkciókérése, azonban Jack Dorsey még 2010-ben elvi alapú magyarázattal utasította vissza a bevezetését, állítása szerint a Twitter az elküldése után megváltoztathatatlan SMS után lett modellezve, ezt pedig meg kívánják tartani.

Ez egy sántító álláspont, hiszen ha a bejegyzések szerkesztésre nem, de a törlésükre mindig is lehetőséget adott a Twitter. Emiatt főként csak a kínos helyesírási hibákat, mobilos használat esetén az automatikus szövegkiegészítési hoppákat elkövetők bosszantására jó a szerkesztés gomb hiánya.

Hírünk írásakor még 13 óra volt hátra a szavazásból, a 2,7 millió szavazó olyan háromnegyede szerette volna a szerkesztés gomb bevezetését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről