Jöhet a tudathasadásos facebookozás

facebook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Négy alteregót adna a felhasználóknak, a valódi név használatának kötelezése nélkül.
Vágólapra másolva!

Új ötlettel állt elő az aktív felhasználók számának csökkenésével küzdő Facebook a népszerűségének fokozására, egy nyilvános teszt keretében a héten lehetővé tette egyes felhasználók számára, hogy hozzáadjanak legfeljebb négy további felhasználói profilt a normál fiókjukhoz. Ez végső soron olyan, mintha öt külön regisztrációval rendelkeznének a szolgáltatásban.

Összesen ötféle személyiségként lehetne használni a Facebookot Forrás: Tobias Dziuba / Pexels

Az extra profilok esetében nem kötelező a valódi név használata, mindegyik profil egyedi hírfolyammal rendelkezik, a felhasználók bármikor átválthatnak pár kattintással vagy koppintással a profilok között. Az elképzelés lényege, hogy a különféle profilokat eltérő célokra használhatnák a facebookozók, például az egyikben fókuszálhatnának a családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartásra, a másikat professzionális jellegű kommunikációra hasznosíthatnák, a harmadikat pedig specializálhatnák az érdeklődés köreikkel kapcsolatos tevékenységek végzésére.

A facebookozók a használat jellege alapján elszeparálhatnák egymástól a facebookos tevékenységeiket.

Ennek két nyilvánvaló előnye is lenne: egyrészt a felhasználók könnyebben irányíthatnák, hogy kicsoda mit lát róluk a közösségi hálózaton, másrészt pedig az összes profilban relevánsabbak lehetnek a hírfolyamok tartalmai, mivel kevésbé keverednek az eltérő jellegű használatból eredő információk.

A visszaélések csökkentése érdekében az alternatív profilok által kapott kitiltások a teljes felhasználói fiókra érvényesek.

Egyelőre nem világos, hogy elérhetővé válik-e általánosan a több profil használatának lehetősége, csak szűk körű nyilvános tesztelését kezdte meg a Facebook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről