Befejeződött a Windows 10 fejlesztése

dell laptop notebook windows 10
Vágólapra másolva!
A felhasználók java várhatóan már csak két és fél évig kap hozzá biztonsági frissítéseket.
Vágólapra másolva!

A Windows 11 fejlesztésének felpörgése óta nagyon kevés újdonságot hoztak a Windows 10 eredetileg évente kétszer kiadott funkcionális frissítései, a tavaly ősszel befutott 2022 Update (22H2) főverzióhoz pedig már változtatási jegyzék sem járt, ténylegesen csak az elődjének átverziószámozott változata.

Nem tetteti tovább a munkavégzést a Microsoft, a Windows 10 2022 Update (22H2) az utolsó főverzió Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Ennek most vége, a Microsoft tájékoztatása szerint formálisan is befejeződött a Windows 10 fejlesztése, a jelenlegi 22H2 változat az utolsó kiadás. Innentől kezdve a támogatásának megszűnéséig már csak bugokat és sérülékenységeket javító frissítéseket kap majd az operációs rendszer.

Jelen állás szerint a Windows 10 széles körű támogatásának megszűnése viszonylag közel van: az otthoni és üzleti ügyfelek oroszlánrésze által használt Home és Pro kiadásai

2025. október 14-ig kapnak majd összegző frissítéseket.

A hosszan támogatott oktatási és vállalati verziók 2027 januárjáig maradnak naprakészek, míg az IoT Enterprise kiadáshoz 2032 januárjáig fog biztonsági javításokat biztosítani a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről