Hajszál híján elérhetővé vált a Google Bard

Google Bard
Vágólapra másolva!
Megerősítést nyert, hogy a sejtett okból nem használható Európában a chatbot.
Vágólapra másolva!

A május közepi Google I/O 2023 fejlesztői konferencia egyik nagy bejelentése a Bard chatbot globális elérhetővé tétele volt, azonban óriási meglepetésre a 180 támogatott ország között az EU tagállamai nem szerepeltek, így a Bingbe épített chatbot riválisa már csak a világ ezen táján nem használható.

Még a Bard rajtja előtt szeretné tisztázni a jogi kérdéseket a Google, a konkurenciától eltérően nem az utólagos tűzoltást választotta Forrás: Google

A Google nem volt hajlandó kommentálni a helyzetet, a spekulációk szerint tisztázatlan lehetett, hogy a felhasználók által beírt információk alapján is tanuló Bard megfelel-e a GDPR feltételeinek. A napokban bizonyítást nyert, hogy valóban ez volt a helyzet, a múlt héten a Google szerette volna Európában is elérhetővé tenni a Bardot, azonban az ír adatvédelmi bizottság papírmunkát hiányol és válaszokat vár a kérdéseire, így a döntéshozók inkább elhalasztották a nagy debütálást.

A Google szóvivője megerősítette, hogy felelősségteljesen kívánja elérhetővé tenni EU tagállamaiban a Bardot, miután sikerült a törvényhozókkal, a szabályozókkal, továbbá szakértőkkel tisztáznia a technikai jellegű kérdéseket.

A vállalat szeretné minél előbb Európában is rendelkezésre bocsátani a Bardot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!