Futtatható 196 MB memóriával a Windows 11

windows, kék halál, leégés, ciki, Bill Gates
Nincs annál rosszabb, ha egy nyilvános eseményen hal meg a bejelenteni kívánt technika.
Vágólapra másolva!
Utoljára az XP-s időkben kellett ennyivel beérnie a Windowsnak.
Vágólapra másolva!

Erősen küszködik a Windows 11 elterjesztésével a Microsoft, hiszen a biztonsági követelmények miatt magassá vált rendszerigényének köszönhetően a jelenleg használatban lévő, Windows 10-es számítógépek nagyobbik része hivatalosan nem kompatibilis vele. Egyelőre úgy fest, hogy a Microsoft nem lesz hajlandó beadni a derekát és eltörölni a processzorokkal és a TPM-mal kapcsolatos előírásokat, így több alkalommal nevetgélést keltett már, hogy ezek kicselezése esetén miféle ősi vagy lebutított hardvereken is működőképesnek bizonyul a rendszer.

Nemrég egy kísérletező kedvű twitterező a tényleges minimum memórigényre volt kíváncsi, így virtuális számítógépben különféle mennyiségekkel kísérletezett. A sikert végül a 196 MB rendszermemória hozta meg, ezzel ugyan beletellett fél órába és néhány kék halál képernyőbe, de eljutott az Asztalig, majd utána 15 pernyi gondolkodás után a Feladatkezelő alkalmazás is betöltött.

A Windows 11 hivatalosan 4 GB memóriát igényel a futtatásához, ami közel huszonegyszerese a most használt 196 MB-nak, így igazán lenyűgöző, hogy sikerült ennyivel elindítani.

További kontextusként utoljára a Windows XP-es időszak első felében történt olyan, hogy körülbelül ennyi memória lett volna ténylegesen használt számítógépekben, a világ első androidos okostelefonjaként 2009-ben piacra került HTC Dreamben pedig 192 MB dolgozott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről