Megújul a Google Chrome jelszókezelője

irodai otthoni munka távmunka home office laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Jön számítógépekre a biometrikus feloldás, külön ikonról is betölthető lesz a jelszókezelő.
Vágólapra másolva!

Használhatósági és kényelmi fejlesztéseket jelentett be a Chrome beépített jelszókezelőjéhez a Google, ezek egy része már elérhető, a másik fele pedig valamikor a belátható jövőben érkezik meg.

Külön asztali ikonról indítva is elérhető lesz a jelszókezelő felülete Forrás: Google

Elsőként is dedikált és átláthatóbb felületet kap maga a jelszókezelő, ezen egyszerűbb lesz áttekinteni a mentett adatokat, a velük kapcsolatos biztonsági figyelmeztetéseket és egyéb opciókat. A felületnek külön asztali indítóikont is létrehozhatnak majd a felhasználók, ez megkönnyítheti az olyanok életét, akik rendszeresen más alkalmazásokba másolják be a mentett belépési adataikat.

A másik nagy fejlesztés, hogy mobilok után számítógépeken is elérhetővé válik a biometrikus hitelesítés, így ujjlenyomathoz vagy arcfelismeréshez lesz köthető a mentett belépési adatok automatikus kitöltése, továbbá az adatok jelszókezelő felületen való megtekintése.

Támogatottá válik a jelszókezelő ujjlenyomatos és arcfelismeréses feloldása Forrás: Google

További hasznos újdonságok még, hogy a mentett név-jelszó párosokhoz webhelyenként egyedi megjegyzéseket lesznek fűzhetőek, a Chrome iOS-es verziójának jelszóellenőrző eszköze pedig a kiszivárgottak mellett szólni fog a gyenge és többször felhasznált jelszavakról is. Végül nem lesz többé eldugva a mentett belépési adatok CSV-fájlokba való exportálásának, továbbá azok CSV-fájlokból való importálásának lehetősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről