Így érkeznek majd PC-re a Sony saját fejlesztésű játékai

Vágólapra másolva!
A jó hírrel kezdte, a rossz hírrel folytatta a bejelentést a vállalat.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan június elsejétől új felsővezetőkkel folytatja a Sony videójátékos üzletága, ám az eddigitől eltérően ezúttal dupla ügyvezető igazgatós felállás mellett döntöttek az illetékesei. A cég legutóbbi üzleti rendezvényén kettejük közül Herman Hulst most először állt ki ebben a minőségében a közönség elé, ráadásul az idejét nem fecsérelve egy olyan kérdést tisztázott a PlayStation többplatformos üzleti stratégiájával kapcsolatban, amelyre Jim Ryan irányítása alatt nem kaptak egyértelmű választ a játékosok és a részvényesek.

sony playstation 5 dualsense gamepad kontroller gaming gamer
A PC-sek kezébe is kontrollert tenne a Sony
Fotó: Kamil S / Unsplash

Hulst megerősítette, hogy a Sony folytatni fogja a többplatformos stratégiáját, a PlayStation konzolok mellett PC platformra is ki fogja adni a jövőbeli termékeit. A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy az idén megjelent Helldivers 2 mintájára az élő szolgáltatásos játékok mindkét platformon egyszerre jelennek majd meg, míg az egyjátékos és sztoriközpontú termékek elsőként PlayStationre jönnek, a számítógépes közönségnek várniuk kell ezekre.

A játékipari szakember ennek az okát sem hagyta meg spekuláció tárgyának, a mesterséges csúsztatással kívánják rávenni a számítógépes közönséget a PlayStation megvásárlására, adott esetben azon keresztül, hogy így sokkal előbb játszhatnak a nekik tetszett játékok folytatásaival.

Mindez nem meglepő a Sony részéről, az elmúlt években ez volt a stratégiája. A PC-s közönségre csak másodlagos bevételi forrásként tekint, a választott platformjukon való kiszolgálásuk helyett playstationös gamerekké kívánja konvertálni őket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről