A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így veszi el az emberek munkáját a mesterséges intelligencia

iroda irodai munka office laptop notebook számítógép
Fotó: Annie Spratt / Unsplash
Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy még idén jöhetnek a virtuális dolgozók a cégekhez.
Vágólapra másolva!

Eljött az idő a generatív mesterséges intelligencia irodai munkára fogására, jelentette be a BUILD 2014 fejlesztői konferenciáján a Microsoft. Elnagyolt jövőkép helyett most már konkrét szoftverrel állt elő, a cégeknek szánt Copilot Studio alkalmazásában specifikusan működő, komplex feladatok automatizált elvégzésére szolgáló „társpilótákat” hozhatnak majd létre a vállalatok.

„Például képzeljük el egy olyan társpilóta potenciálját, amely képes reagálni egy e-mail érkezésére. (...) Megérti az e-mail tartalmát, azonosítja a feladót, informálódik a korábbi kommunikációról, raktárkészletet ellenőriz, teljesen magától rákérdez a küldő igényeire, mindezek után pedig megfelelő műveletekkel gondoskodik a feladat lezárásáról – akár több napra leforgása alatt, teljesen magától elintézi a teljes folyamatot” – magyarázta az ötletet a Microsoft.

A Microsoft szerint a Copilot Studióban létrehozott virtuális dolgozók informatikai, marketinges, értékesítési, pénzügyi feladatokat láthatnak el, a működésük érdekében integrálódnak a céges informatikai rendszerekbe. Egyes vállalatok már tesztelhetik a technológiát, de várhatóan még idén szélesebb körű nyilvános béta fázisba léphet az egyedi társpilóták készítésének a lehetősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!