Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Így találhatjuk meg az elveszett AirPods fülhallgatónkat

apple iphone 15 pro airpods pro 2 zene zenehallgatás fülhallgató
Fotó: Sophia Stark / Unsplash
Vágólapra másolva!
Az Apple füleseinek elvesztése komoly bosszúságot okozhat. Szerencsére az AirPods könnyen megtalálható.
Vágólapra másolva!

A valódi vezeték nélküli fülhallgatók elterjedésével eddig nem ismert kényelmi szintet értek el a gyártók, hiszen ezek a kis fülesek nem csak a telefonunkkal, de egymással sincsenek összekapcsolva vezetékekkel. Sokkal könnyebb velük a mozgás sokkal szabadabban mozoghat velük a fejünk, viszont sajnos sokkal könnyebben el is hagyhatjuk őket. Az AirPods, az Apple fülese és ennek elvesztése már csak az ára miatt is frusztráló lehet, és valószínűleg ez az egyik legnagyobb probléma, amibe a fülhallgatóval kapcsolatban belefuthatunk. Szerencsére az Apple integrált egy megoldást, amely segít megtalálni az elveszett tárgyakat a nagy teljesítményű Find My alkalmazáson keresztül. Íme, hogyan használhatjuk ezt a funkciót, hogy megtaláljuk az elveszett AirPods füleseket.

apple ipad pro iphone watch airpods
Számos Apple eszközünk, köztük az AirPods füles is könnyedén megtalálható
Fotó: Dennis Brendel / Unsplash / https://unsplash.com/photos/black-tablet-computer-turned-on-cCRyDcdQYas

Egy kis előregondolkodást azért igényel a dolog

Az AirPods csak akkor található meg a Find My alkalmazás segítségével, ha a vásárlás után beállítottuk, hogy ez a funkció használható legyen. Szerencsére az Apple megkönnyítette ezt a folyamatot. Amikor az AirPodsot párosítottuk az iPhone-nal vagy más Apple-eszközzel, a fülhallgató automatikusan összekapcsolódott a Find My alkalmazással. A párosítás nélkül eleve nem lehet használni az AirPodsot, így szinte biztosan mindenki elvégzi ezt a fontos lépést, hacsak nem az Apple ökoszisztémát kívül használja a fülest - amire kicsi az esély.

A Find My alkalmazás használata

Ha pedig elkevertük az AirPodsunkat, de az a közelben van, akkor modelltől függetlenül könnyedén meg lehet találni Bluetooth-on keresztül.

Ha a füles 3. generációs, AirPods Pro vagy AirPods Max, akkor a tokot az Apple Find My hálózatának segítségével kell megtalálnunk. Ez azt jelenti, hogy még ha az AirPods offline, Bluetooth hatótávolságon kívül van, vagy lemerült az akkumulátora, akkor is használhatjuk az Apple-eszközök hálózatát a megtaláláshoz.

Így működik a keresési folyamat:

  1. lépés: Koppintsunk a Find My alkalmazásra a párosított eszközön, például az iPhone vagy iPad készüléken.
  2. lépés: Ezután koppintsunk az Eszközök fülre. Ezen a helyen megtalálunk minden olyan Apple-eszközt, amely párosítva van az Apple ID-nkkal.
  3. lépés: Görgessünk, és válasszuk ki a listából az AirPods készüléket.
  4. lépés: Nézzük meg a térképet a Find My appon. Ha a térkép azt mutatja, hogy az AirPods a közelben van, akkor az alkalmazás segítségével lejátszhat egy hangot, amely segít megtalálni őket. Ehhez koppintsunk a Hang lejátszása gombra.
  5. lépés: Ha az AirPods tok nincs a közelben, és a modell támogatja a Find My hálózatot, akkor az alkalmazás beépített navigációs rendszerét használhatjuk a kereséshez. Koppintson a Keresés gombra, és kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat az AirPods megkereséséhez.

Ha régebbi AirPodsunk van, a térképen megnézhetjük az utolsó ismert helyét, vagyis azt, hogy hol csatlakoztattuk utoljára a fülhallgatót az iPhone-unkhoz.

Mi van, ha az AirPods valóban elveszett?

Ha az előző eszközökkel nem találjuk meg az AirPodsokat, akkor a Find My alkalmazásban jelenthetjük be, hogy eltűntek. Az alkalmazásban az AirPods alatt görgessünk lefelé, és engedélyezzük az “Elveszett módot”.

Kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat a készülék zárolásához. A folyamat részeként egy kapcsolattartói telefonszám vagy e-mail cím megadására is felkérést kapunk. Ha valaki megtalálja az AirPods-ot és megpróbálja csatlakoztatni a telefonjához, akkor egy ezt az információt közvetítő üzenet jelenik meg az iPhone-ján.

Az eltűnt AirPods Elveszett módban csak az eredeti tulajdonos Apple ID-jával működik, így bárki is találja meg, nem tudja majd használni.

Az AirPodsnak a tokban kell lennie?

Sajnos ahhoz, hogy a fenti lépésekkel megtaláljuk az AirPodsokat, az AirPodsoknak az AirPods tokban kell lenniük, kivéve, ha 2. generációs AirPods Pro készülékünk van. Ha van ilyen fülesünk van,, akkor is megtalálhatjuk a tokot magát, ha a kis fülesek nincsenek benne, tehát ha épp zenét hallgatunk, de nem tudjuk, hogy hova tettük le a fülesek tokját, akkor azt is meg tudjuk keresni így..

Ha viszont megvan az AirPods-tok, de elvesztettük mondjuk az egyik kis fülest belőle, akkor sincs minden veszve, mert az Apple-lel felvéve a kapcsolatot pótolhatjuk azt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről