Utólag lebutították az új iPad Airt

Vágólapra másolva!
Az eddig reklámozottnál gyengébb grafikus teljesítményre lehet képes.
Vágólapra másolva!

Rendkívül szokatlan a már piacra dobott elektronikai termékek specifikációinak utólagos megváltoztatása, ilyen csak akkor szokott előfordulni, ha tévedésből rossz adatokat hozott nyilvánosságra a gyártó. Ezért is megdöbbentő, hogy az elmúlt napokban váratlanul megváltozott az Apple M2 rendszerlapkás iPad Air amerikai termékoldala, tízmagos helyett csendben kilencmagos lett a grafikus vezérlője, azaz a korábbinál gyengébb grafikus teljesítményt ígér a vállalat.

apple ipad air tablet táblagép
Chipgyártási probléma állhat jelenség hátterében
Fotó: Apple

Hírünk írásakor a változtatás még nem jelent meg a táblagép hivatalos magyar termékoldalán, továbbá a korábban kiadott angol nyelvű sajtóközleményeit és támogatási oldalait sem módosította az Apple, kommentárt egyelőre nem fűzött a helyzethez. A grafikus alrendszer lebutítása jelen esetben a vevők többsége irreleváns, való életbeli munkaterhelések során jó eséllyel 10% alatt marad a teljesítménycsökkenés, de a fogyasztók félretájékoztatása akár jogi problémákat is okozhat az Apple számára.

A grafikus vezérlő utólagos lebutítása műszaki oldalról chipgyártási problémára utal, egy efféle lépéssel több kishibás lapkát lehet felhasználni a fogyasztókhoz kerülő termékekben, csökkenthető a hulladék mennyisége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről