Elbúcsúzik egy nagy kártyakibocsátó cégtől az eBay

american express bankkártya hitelkártya nfc érintés nélküli fizetés terminál debit credit
Fotó: CardMapr.nl / Unsplash
Vágólapra másolva!
Megszűnik az American Express kártyákkal való fizetés lehetősége az internetes piactéren.
Vágólapra másolva!

Komoly viszály tört ki a világ 190 piacán jelen lévő eBay internetes piactér és az American Express kártyakibocsátó között, a felek nem voltak képesek zöld ágra vergődni az AMEX típusú kártyák díjai kapcsán. Emiatt az eBay 2024. augusztus 17-től teljesen megszünteti a kérdéses kártyákkal való fizetés lehetőségét, a portálon vásárlók kénytelenek lesznek MasterCardot vagy VISA-t, esetleg a PayPalhez hasonló kerülőutas megoldást használni.

„Hosszas fontolgatást követően az eBay úgy döntött, hogy augusztus 17-től világszerte megszünteti az American Express elfogadását, mivel az American Express elfogadhatatlanul magas díjat számol fel a bankkártyás fizetési tranzakciók feldolgozásáért. Olyan időket élünk, mikor a feldolgozási díjaknak csökkenniük kellene, részben az általános műszaki fejlődés, részben pedig az eBayhez hasonló cégek csalásmegelőzésbe és fogyasztóvédelembe tett befektetéseinek köszönhetően. Ehhez képest valódi piaci verseny hiányában a feldolgozási díjak változatlanul emelkednek.

A fogyasztók és a kisvállalkozások folyamatosan aggódhatnak az infláció és az egyre emelkedő költségek miatt, így robusztusabb szabályozásokra van szükség, amelyek növelik a versenyt a bankkártyás hálózatok között, segítenek csökkenteni a feldolgozási díjakat a kereskedők és az ügyfeleik számára” – ecsetelte az álláspontját az eBay.

„Az American Express kártyákkal rendelkezők által bonyolított ebayes fizetési tranzakciók átlagos értéke a duplája az egyéb hálózatokhoz tartozók átlagos tranzakcióértékének. Inkonzisztensnek tartjuk az eBay piaci verseny élénkítésével kapcsolatos kívánalmait azzal, hogy megszünteti az American Expresszel való fizetési lehetőséget a fogyasztók számára” – reagált az ügyre a másik fél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről