Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Hamis, deepfake videók ellen mutattak be forradalmi technológiát

csaló, csalás, internetes csalás, hacker
Megtévesztő számlaértesítőket küldenek csalók az E.ON nevében
Fotó: Shutterstock/Brian A Jackson
Vágólapra másolva!
A HONOR leleplezte az ipar első AI defókuszáló szemvédelmi és deepfake-érzékelő funkcióit. Az MWC 2024-en debütált legújabb HONOR funkciók a hardver szintű AI-t használják a rövidlátás enyhítésére és az átverések elkerülésére.
Vágólapra másolva!

A HONOR két iparágvezető, készülékekre telepített AI-innovációt mutatott be, amelyek célja a felhasználói lehetőségek és a biztonság új szintre emelése. A HONOR az MWC Shanghai 2024-en tartott előadásán bemutatta legújabb fejlesztéseit az emberközpontú AI, az AI Defocus Eye Protection és az AI Deepfake Detection terén – az előadás címe “Az ember és az AI szinergiája: az intelligens eszközök több lehetőséget kínálnak az embereknek" volt. A keynote során a vállalat megerősítette, hogy az emberközpontú, készülékre telepített AI-ra összpontosít, ahogy azt is, hogy határozottan hisz az AI-alapú hardverekben rejlő lehetőségekben, derül ki a sajtóközleményükből.

Fejlődő szemvédelmi technológia a megelőzéstől a megkönnyebbülésig

Figyelembe véve azt, hogy a rövidlátók száma a világon egyre csak nő a hosszú távú képernyőhasználat miatt, a HONOR bemutatta a szemvédelmi technológiája legújabb fejlesztését, az AI Defocus Eye Protectiont. Ez az újítás mesterséges intelligencia segítségével defókuszáló  szemüveget szimulál az intelligens eszköz kijelzőjén. A defókuszáló szemüvegek viselése bizonyítottan elősegíti a szem egészségét, mivel tudatosan beállított defókuszálást idéznek elő a felhasználó perifériás látómezejében, hogy segítsenek megőrizni a tiszta központi látást. Ez a hatás olyan megváltozott vizuális érzékelést eredményez, amely lelassítja a szem megnyúlásának azon folyamatát, ami rövidlátáshoz vezet. A HONOR AI Defocus Eye Protection a szem védelmét a megelőzéstől az élményt javító technológia megteremtéséig követi, és a HONOR AI Defocus Eye Protection 25 perc olvasás után átlagosan 13 fokkal csökkenti a felhasználók átmeneti rövidlátását. Egyes felhasználóknál a maximális csökkenés 75 fokos volt a gyártó saját laboratóriumi adatai szerint. 

Csaláscsökkentés az AI Deepfake Detection segítségével

A felhőalapú "deepfake" mesterséges intelligencia a technológia által jelentett kockázatokat megkerülve a HONOR bevezette az AI Deepfake Detectiont. A csalások megelőzése és a digitálisan manipulált tartalmak észlelése érdekében az AI Deepfake Detection képkockánként vizsgálja az olyan részleteket, mint a szemkontaktus, a megvilágítás, a kép tisztasága és a videó lejátszása, hogy azonosítani tudja az emberi szem számára észrevehetetlen hibákat.

Emellett az AI Deepfake Detectiont az online csalásokhoz kapcsolódó videók és képek nagy adathalmazával képezték ki, így az AI három másodpercen belül képes az azonosításra, szűrésre és összehasonlításra. Ha a funkció szintetikus vagy módosított tartalmat észlel, azonnal kockázati figyelmeztetést küld a felhasználónak, így tartva távol őket a potenciális csalókkal való további kapcsolattartástól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről