Szoftverfrissítés teheti tönkre ezt a laptopot

hp elitebook laptop notebook windows 10 pc számítógép
Fotó: Nubelson Fernandes / Unsplash
Vágólapra másolva!
Magyarok is érintettek lehetnek, még nem reagált a panaszokra a gyártó.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen ritkák, de nem hallatlanok az elektronikai termékeket véletlenül teljesen tönkretevő szoftverfrissítések, az elmúlt két hétben beérkezett panaszok alapján most a HP egyes ügyfelei jártak pórul. Specifikusan a 2020-ban itthon is piacra dobott ProBook 455 G7 notebookkal van a probléma, az alaplapján futó UEFI (BIOS) rendszerszoftverhez kiadott legutóbbi frissítés végleg tönkreteheti a számítógépet.

A problémát mostanra számos tulaj és céges rendszergazda jelezte a HP támogatási fórumán, azonban hírünk írásáig a vállalat részéről semmiféle reakció sem érkezett az ügyben. A panaszosok szerint mióta települt a notebookra a Windows Update vagy a HP Support Assistant alkalmazáson keresztül a legújabb BIOS, azóta csak fekete képernyőt látnak, miközben nagy fordulatszámmal megy a hűtőventilátor.

Egy felhasználó szerint az okozhatja a gondot, hogy a telepíteni kívánt új BIOS túlságosan nagy méretű, így nem lehet beleírni az alaplap memórialapkájába, plusz látszólag a formátuma is érvénytelen.

Egyes bajba jutottak szakszervizekhez fordultak, ám azok csak 400 eurós alaplapcserét tudtak felajánlani számukra, hiszen már lejárt a laptopjuk garanciális ideje, a HP-től pedig nem érkezett utasítás arra, hogy méltányosságból végezzék el ingyen a javítást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről