Még az Android is jobb lesz az iPhone frissítésétől

mobilozás böngészés internet laptop notebook sms rcs texting browsing
Fotó: Vitaly Gariev / Unsplash
Vágólapra másolva!
Elérhetővé válik az SMS utódja az Apple okostelefonjain.
Vágólapra másolva!

A szokásosnak megfelelően néhány nagy jelentőségű és több tucatnyi kisebb újítással érkeznek majd az ősszel az Apple termékein futó operációs rendszerek következő főverziói. Jelen esetben viszont az iPhone egyik fejlesztéséből nem csak a kérdéses mobilokkal rendelkezők profitálnak, hanem világszerte androidosok millióinak az életét is jobbá teszi majd.

apple imessage rcs
SMS helyett már RCS technológiával mehet majd a csevegés azt iPhone és az Android között
Fotó: Apple

A funkció az iMessage üzenetküldőben lapul, az iOS 18 rendszertől kezdve az alkalmazás támogatni fogja az SMS utódját, a chatprogramokban megszokott élményt és funkciókat kínáló RCS technológiát. Ennek köszönhetően az iPhone és az Android közti üzenetküldés végre belép a 21. századba, a két eltérő típusú mobillal rendelkezők képesek lesznek például tisztességes minőségű képeket vagy hangüzeneteket küldeni egymásnak, elérhető lesz az üzenetek olvasottsági jelzése is.

A zöld szövegbuborékokról viszont nem tett le az Apple, ezek továbbra is jelzik majd az iPhone-t használóknak, hogy androidossal chatelnek.

A tisztességes csevegés persze emberemlékezet óta elérhető az Android és az iOS között, azonban ehhez jelenleg olyan harmadik felek által készített chatszolgáltatásokat kell használni, amelyeknek mindkét rendszerre van mobilappjuk, például a Facebook Messengert vagy a WhatsAppot. Az RCS támogatásával megszűnik ez a követelmény.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről