Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Tényleg itt a vég a Windows 10 számára

amd ryzen ai 300 series processzor cpu
Minden téren súlyos fenyegetést jelentenek az Intel termékeire az AMD Ryzen AI laptopos processzorok
Fotó: AMD
Vágólapra másolva!
A legújabb generációs processzorok már nem támogatják a rendszert.
Vágólapra másolva!

A héten megrendezett Computex alkalmából többé vagy kevésbé az AMD és az Intel is bejelentették a következő generációs processzoraikat. Ezek mind hozták a megszokott típusú teljesítménybeli előrelépéseket, azonban a legnagyobb fejlesztéseiket a mesterséges intelligenciás számítások hardveresen gyorsított végrehajtására specializált áramköreik jelentik, mindkét cég megtöbbszörözte a neurális feldolgozóegységének számítási kapacitását az új generációban.

windows 10 laptop notebook számítógép computer
Ezzel tényleg vége a Windows 10 korszakának.
Fotó: Arnav Singhal / Unsplash / https://unsplash.com/photos/black-and-silver-laptop-computer-on-white-table-DbHcxJ-tYNA

Az Intel egyelőre nem nyilatkozott a témában, azonban az AMD hivatalosan is megerősítette a nemrég felröppent pletykát, hogy a most bemutatott új termékei már nem támogatják a Windows 10-et, kizárólag Windows 11-hez és Linuxhoz lesznek meghajtószoftverek.

Ez nem óriási meglepetés, a Microsoft továbbra is azt állítja, hogy a jövő ősszel megszünteti a Windows 10 ingyenes terméktámogatását.

Onnantól kezdve a magánszemélyek és a szervezetek is csak fizetős konstrukcióban tudják majd igényelni a hozzá készült biztonsági frissítéseket, ráadásul ez a lehetőség is csak három éven át lesz elérhető. A helyzet fényében érthető, hogy a hardvergyártók sem kívánják már támogatni a Windows 10-et.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről