Jöhet a képalapú keresés a YouTube mobilappba

fotózás fényképezés kamerázás természet
Fotó: Toms Rīts / Unsplash
Vágólapra másolva!
Néhány napja már dalok is kereshetőek benne hangminta alapján.
Vágólapra másolva!

Egészen a közelmúltig a YouTube mobilappjának beépített keresője csak szövegalapú és beszédalapú keresést támogatott, azonban a Google leánycége újabban bővíteni kezdte a lehetőségek körét. Néhány nappal ezelőtt a YouTube és YouTube Music appokba is befutott a zeneszámok hangminta alapján való keresése, ez a háttérben szóló zenék azonosítására szolgál, a telefon mikrofonjával hallgatózva képes leleplezni a dal címét és előadóját.

Közösségi médiás beszámolók alapján most szűk körben újabb keresési módszer tesztelésébe kezdett a YouTube, a jövőben lehetőséget adhat a készüléken lévő fotók vagy a kamera élő képe alapján történő kutakodásra. A funkció működéséhez a vizuális keresésre kitalált Google Lens mobilappra is szükség van, ennek a közbenjárásával valósítja meg a képalapú keresést.

A beszámolók alapján a videómegosztó képalapú keresése úgy működik, hogy a YouTube mobilapp keresőjének behozása után az ott lévő Google Lens ikonra kell koppintani. Erre megnyílik a Google Lens mobilapp, a kívánt keresés elvégzését követően pedig a YouTube mobilappban jelennek meg a videós találatok.

Egyelőre tisztázatlan, hogy mikor válhat szélesebb körben elérhetővé a YouTube képalapú keresése, továbbá egyáltalán mennyi értelme van lehetőségnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!