Románia
ÉLŐ
Hollandia

Blokkolhatatlan reklámokkal újíthat a YouTube

Vágólapra másolva!
A szolgáltatás egyik funkcióját is tönkreteheti az új beszúrási módszer.
Vágólapra másolva!

Láthatóan unja a reklámokat blokkolókkal folytatott macska-egér harcot a YouTube, a probléma megoldása érdekében pedig drasztikus műszaki megoldáshoz nyúlhat, amely lehetetlenné teheti a videók megtekintése közben felbukkanó hirdetések letiltását.

A helyzetre a szponzori blokkok automatizált átugrására kitalált SponsorBlock bővítmény készítője hívta fel a figyelmet. Jelen pillanatban a YouTube-videók lejátszása közben megjelenő reklámokat a nézők böngészőiben futó szkriptek szúrják be a helyükre, a blokkoló bővítmények ezeket a szkripteket ütik ki. Emiatt a YouTube most szerveroldali hirdetésbeszúrással próbálkozik, azaz a böngészőkbe érkező videófolyamok szerves részévé tenné a reklámokat.

Ezt úgy kell elképzelni, mint a klasszikus tévécsatornákon látható hirdetéseket, ezek a nézőkhöz „sugárzott” adás részét képezik.

A YouTube által tesztelt reklámbeszúrási módszer beválhat a videómegosztó számára, azonban teljesen tönkreteszi a videók leírásába és a kommentekbe beszúrt időcímkéket, hiszen a bevágott hirdetések miatt hosszabbá válnak és elcsúsznak a videók. A gond megoldható lehet, a böngészőkben futó szkriptekkel dinamikusan korrigálhatónak bizonyulhatnak a feltöltők és a nézők által megadott időcímkék, de mindenesetre ez bonyodalmat jelent a szerveroldali reklámbeszúrásra való átállás esetén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről