Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Agyonlőtték a világbajnok magasugrót, Jacques Freitagot, akinek a holttestét egy temető melletti mezőre dobták ki Dél-Afrikában.

A Dél-Afrikában született Jacques Freitag - aki 2003-ban Párizsban lett világbajnok - két héttel ezelőtt titokzatos körülmények között tűnt el, miután a születésnapja után néhány nappal meglátogatta édesanyja bronkhorstpruiti otthonát.

ATHLETICS-WORLD-HIGH JUMP, Jacques Freitag
Megölték a világbajnok magasugrót, Jacques Freitagot
Fotó: AFP / AFP/2005 AFP

Megölték a világbajnok Jacques Freitagot

Az olimpikon sztár holttestére egy mezőn találtak rá Dél-Afrikában. A The Sun információja szerint lelőtték Freitagot, több golyó okozta sérülést találtak rajta.

A dél-afrikai sport egykori sztárja a hírek szerint nem dolgozott, és drogproblémákkal is küzdött.

A 42 éves férfit nem sokkal éjfél után vette fel egy rejtélyes férfi a sportoló édesanyjánál, aki azt mondta, hogy tud neki munkát adni. Állítólag ez volt az utolsó alkalom, amikor élve látták.

A hírek szerint a sportoló 

vérben úszó holttestét kedd délután találták meg a nyugati Pretoria-i Zandfontein temető mellett.

A dél-afrikai rendőrség szóvivője, Brenda Muridili megerősítette, hogy a férfit többször is meglőtték – ezért gyilkosságként kezelik az esetet.

Freitag négyszeres dél-afrikai magasugró bajnok volt, és még mindig övé a nemzeti rekord, miután 2005-ben megugrotta a 2,38 métert. 2003-ban Párizsban 2,35 méteres eredményével lett világbajnok. 

2013-ban vonult vissza a sporttól, és állítólag az utóbbi időben sokszor már az utcán aludt, vagy a barátoknál húzta meg magát, mivel képtelen volt teljes munkaidőben dolgozni.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről