Akár 10 év börtönt is kaphat a gazdag youtuber

Vágólapra másolva!
Száguldó Lamborghinire lődöztetett tűzijátékot egy helikopterből. Most óvadék ellenében szabadlábon védekezhet a nagy bajba került youtuber.
Vágólapra másolva!

Újabb jómódú és ismertségre vágyó youtubert tartóztattak le a napokban az Egyesült Államokban. A videómegosztón Alex Choi néven futó, anyakönyvezett nevén Suk Min Choi luxusautós tartalmakkal próbál hódítani, a hatóságok látókörébe a tavaly július negyedikén elérhetővé tett, „Egy Lamborghini elpusztítása tűzijátékkal” című alkotása miatt került.

alex choi youtuber
Amennyire látványos, annyira illegális volt a youtuber videója
Fotó: Alex Choi / YouTube

A mostanra törölt videóban az látható, hogy a youtuber rendezésében két nő helikopterből tűzijátékot lő egy sivatagban száguldó kocsira. A szövetségi légügyi felügyelet tavaly decemberben indított vizsgálatot a videó miatt, állítása szerint kaliforniai San Bernardino megyében készült, az El Mirage tó kiszáradt medrében.

A büntetőjogi probléma a videóval, hogy illegális engedély nélkül robbanóanyagot vagy tűzveszélyes anyagot légi jármű fedélzetére vinni.

A youtubernek két hatóságtól is engedélyt kellett volna kérnie a videó leforgatásához, ennek az elmulasztása pedig olyan súlyos vétség, hogy az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a 24 éves fiatalember akár tíz év börtönbüntetést is kaphat a mutatványért. Choi szabadlábon védekezhet, olyan 18 millió forintnak megfelelő 50 ezer dollár óvadék ellenében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!