Alulteljesít az iPhone 15 mobilcsalád

apple iphone mobilozás okostelefon
Fotó: David Grandmougin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kibabrál az iPhone 16 piacra dobására készülő Apple-lel a helyzet.
Vágólapra másolva!

Nem panaszkodhat túlságosan az okostelefonjainak eladásaira az Apple, azonban néhány hónappal az iPhone 16 mobilcsalád bemutatása és piacra dobása előtt kellemetlen gonddal szembesült: a vártnál nehezebben képes alacsonyabb szintre csökkenteni az éppen aktuális iPhone 15 raktárkészleteit.

apple iphone
Tavaly ilyenkor nagyobb arányban értékesített iPhone 14-eseket az Apple, mint jelenleg iPhone 15-ösöket
Fotó: CIRP

A CIRP piackutató intézet beszámolója alapján a jelenleg eladott új iPhone mobilok csak 67%-a tartozik az iPhone 15 családba, ezzel szemben tavaly ugyanilyen összehasonlításban az iPhone 14 széria az eladások 79%-át tette ki.

A mostani adatok nem meglepőek, az IDC piackutató vállalat szerint az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest az idei első negyedévben közel 10 százalékkal csökkentek az iPhone-ok eladásai. Konkrétan 50 millió darabot értékesített belőlük az Apple, a Samsungtól tízmillió darabbal lemaradva lett a világ második legnagyobb telefongyártója.

A CIRP már hallatott magáról a napokban, az adatai alapján egyre ritkábban cserélik le a Mac számítógépeiket a vásárlók, azaz nem csak az új telefonok eladása terén számíthat hosszú távú nehézségekre az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!