A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagyon fontos frissíteni a Windowst

Vágólapra másolva!
Kilenc nulladik napi sebezhetőséget javított a termékeiben a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten erősre sikeredett a Microsoft 2024. augusztusi hibajavító keddje, ennek során tervezett módon biztonsági és funkcionális hibákat javító frissítéseket ad ki a Windowshoz és az Office-hoz hasonló termékeihez. A mostani patch kedd során a vállalat összesen 89 sebezhetőséget szüntetett meg, amelyek közül 8 kapott kritikus besorolást a veszélyességi skálán.

windows update
Közel száz sérülékenységet javított a 2024. augusztusi hibajavító keddjén a Microsoft
Fotó: Origo

A hibajavító kedden megszüntetett sebezhetőségek közül kilenc darab nulladik napinak bizonyult, azaz a javításaik elérhetővé válása előtt már nyilvánosságra kerültek a kihasználásukhoz szükséges információk, hatot pedig ténylegesen ki is használnak közülük a különféle támadások során. 

A Microsoftnak tudomása van egy tizedik nulladik napi sebezhetőségről is, ám ennek a javítása nem készült el időben, csak később tudja majd orvosolni a gondot.

Az augusztusi hibajavító kedd további érdekessége, hogy a Microsoft javította a BitLocker meghajtótitkosítás kódkérését eredményezett hibát, továbbá nyugdíjazta a januárban kiadott KB5034441 / KB5034440 frissítéseket, miután képtelen volt maradéktalanul megoldani az automatizált módon való telepítésüket, ha nem állt rendelkezésre 250 MB szabad hely a Windows helyreállítási partícióján. Jó hír, hogy akiknél nem tudtak települni a patchek, azoknak elvileg szükségük sincs rájuk, így inkább elengedte a kezüket a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!