Vágólapra másolva!
Az osztrák jégkorongligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 csapata az NHL-tapasztalattal rendelkező Cameron Gaunce-t szerződtette.

A klub hétfői közleménye szerint a 34 éves hátvéd öt szezonban lépett pályára az észak-amerikai profi jégkorongligában - írja az MTI.

Tampa Bay Lightning v Arizona Coyotes, Cameron Gaunce
Cameron Gaunce Fehérvárra igazolt
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2020 Getty Images

"Egy olyan nem várt lehetőség adódott egy több mint 800 AHL és számos NHL-meccs tapasztalatával rendelkező hátvéd leigazolására, ami ritkán jön szembe" - mondta Szélig Viktor, a klub általános igazgatója,

 majd hozzátette: tudták, hogy idővel fel kell tölteniük a légióshelyeket a csapatban a sűrű program és a megfelelő létszám biztosítása érdekében.

"A feleségem és a családja is magyar, így ez játszotta a legnagyobb szerepet a döntésemben. A feleségemmel a magyar jégkorongot is figyeljük, a női és a férfi válogatottat is. A feleségem és az édesanyja kint voltak a női világbajnokságon Torontóban és szurkoltak a magyaroknak" - mondta Cameron Gaunce, aki a 43-as mezt viseli majd. A hátvéd azt is elárulta, hogy magas színvonalú ligának tartja az osztrákot és több játékost is ismer, valamint a szurkolókat is a leglelkesebbek között említette.

A kanadai hokis volt a Colorado Avalanche, a Dallas Stars, a Pittsburgh Penguins és a Tampa Bay Lightning játékosa is.

 Gaunce várhatóan a hét második felében érkezik Magyarországra.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!