Nem hisz a kézikonzolok sikerében az Acer

acer nitro blaze 7 kézikonzol gaming gamer
Acer Nitro Blaze 7 kézikonzol
Fotó: Acer
Vágólapra másolva!
A Nitro Blaze 7 is csak egy átcímkézett, kínai tervezésű termék.
Vágólapra másolva!

Kezd túlzsúfolttá válni a Steam Deck sikerét meglovagolni próbáló, számítógépes hardvereket használó kézikonzolok piacra. A nagy márkák közül mostanra az ASUS, a Lenovo, az MSI, a Zotac, továbbá az Acer is minimum bejelentett, de a többség már piacra dobott efféle kütyüt.

Legutóbb a Nitro Blaze 7-tel az Acer is csatlakozott a klubhoz, azonban gyorsan fény derült a turpisságra: nem házon belül tervezett termékről, hanem a kínai Terrans Force Handle 5 éppen legújabb hardverekkel frissített változatáról van szó. Az Acer egy fehér címkés, általa testre szabott kinézetű terméket árul majd a saját neve alatt, ami nem feltétlenül probléma a vevők számára, de felveti a kérdést, hogy a gyártó mennyire veszi komolyan a termékkategóriát.

Nem kellett sokáig várni a válaszra: semennyire.

A Digital Trends számára tudósító Luke Larsen az IFA 2024 kiállításon feltehetett pár kérdést az Acer ügyvezető igazgatójának, Jerry Kao pedig váratlanul őszintén válaszolt a kézikonzolos terveket firtatóra.

Nem hisszük azt, hogy ez egy nagy piac volna. De mikor a gaminggel foglalkoznak az emberek, akkor az Acer is mindig opció számukra, úgyhogy nem szabad hiányoznunk a piacról. De hisszük-e, hogy nagy siker lesz a kategória? Én személyesen nem vagyok optimista

– mesélte Kao.

Kao szerint a probléma gyökerét az árazás jelenti, a számítógépes hardverű kézikonzolokat a széles közönséggel megismertetett Steam Deck olyan olcsón került piacra, hogy nagyon nehéz drágább modell eladásával próbálkozni; ennek kapcsán rámutatott, hogy az ASUS is kénytelen volt csökkenteni a ROG Ally árát. Jelenleg nincs érdemi lehetőség a termékek konkurenciától való megkülönböztetésére, részben mivel mindegyik modell kénytelen ugyanazt a hardvert használni.

Az elhanyagolhatónak mondható kézikonzolos ambíciói ellenére az Acer komoly erőforrásokat fektet a gaming termékekbe, az IFA-kiállításon bemutatott egy olyan koncepció gamer laptopot, amelyből kontroller pattintható ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!