Túl a négymillió előfizetőn Elon Musk műholdas internete

spacex starlink műholdas internet
Starlink műholdvevő egy vidéki családi házon
Fotó: Starlink
Vágólapra másolva!
Száznál is több országban érhető már el a Starlink. Szépen terjed Elon Musk műholdas netszolgáltatása.
Vágólapra másolva!

A Tesla autógyártó és az X közösségi szolgáltatás nem muzsikálnak túl jól az elmúlt időszakban, azonban van miért örülnie Elon Musknak, a Space űrkutatási vállalat és a leányaként működő Starlink műholdas internetszolgáltatás továbbra is megállíthatatlanul halmozzák a sikereket.

starlink mini műholdas satellite internet műholdvevő Elon Musk
Hátizsákban könnyen hordható a Elon Musk wifivel egybeszerelt Starlink Mini műholdvevője
Fotó: Michael Nicolls / Starlink / https://x.com/michaelnicollsx/status/1803765383209595145?t=B6FcUqAsSz2eBp1oqwPANw

Szeptember végén az utóbbi állt elő a legújabb mérföldkővel, bejelentése szerint világszerte már négymillió előfizető kapcsolódik a Starlink segítségével az internetre. A jelenleg 60 ezer műholddal dolgozó, hazánkat is beleértve száznál is több országban elérhető szolgáltatás limitált bétateszt keretében 2020 őszén indult, az egymillió előfizető 2022 decemberében lett meg, a kétmilliót 2023 szeptemberében érte el, most pedig már 4 millió ügyfélnél tart.

A Starlink vonata a közeljövőben ráadásul biztosan nem húzza be a féket, az eredeti fix felhasználási helyre szánt adóvevőjét követően mostanra mozgó járművekre szánt megoldást is piacra dobott, pár hónapja pedig túrázóknak szánt egységet is kínál. Ezen túlmenően légitársaságok is érdeklődnek a szolgáltatás iránt, az Air France pont a napokban jelentette be, hogy a teljes flottáján Starlink segítségével szeretne internetet kínálni az utazóknak. Korábban ugyanilyen tervet vázolt a United Airlines is, a Hawaiian Airlines pedig az Airbus típusú repülőit kívánja felszerelni a cég adóvevőjével.

Végül további izgalmas fejlemény, hogy Elon Musk mindenki számára ingyen elérhetővé kívánja tenni a műholdas segítségkérést a Starlinken keresztül, ehhez ráadásul különleges hardverrel szerelt mobilra sem lesz szükség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!