Rengeteg sérülékenységet javított a Microsoft

Vágólapra másolva!
Több aktívan kihasznált sebezhetőséget is foltozott a Windowsban.
Vágólapra másolva!

Befutottak a Microsoft szeptemberi ütemezett biztonsági frissítései a támogatott termékeihez, a vállalat dolgozói többek közt a Windowsokban és az Office irodai csomagokban szüntettek meg sérülékenységeket.

windows update
Hét kritikus sebezhetőséget javított szeptemberben a Microsoft
Fotó: Origo

A 2024. szeptemberi hibajavító kedden összesen 79 sebezhetőségnek intett búcsút a Microsoft, amelyekből hét kapott kritikus besorolást. Nulladik napi sebezhetőségekből sem volt hiány, közülük négyet már aktívan kihasználnak a támadók, míg az ötödiknek ugyan nyilvánosan elérhető a leírása, de nincs bizonyíték az éles körülmények közti bevetésére.

A Microsoft által kiadott frissítések napokon belül automatikusan települnek majd a támogatott Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépekre, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuális frissítéskereséssel kikényszeríthető a telepítésük elindítása.

Kapcsolódó hír, hogy az egy hónap múlva esedékes októberi hibajavító kedd után a Microsoft megkezdi a Windows 11 nem támogatott főverzióit futtató számítógépek erőszakos frissítését az operációs rendszer jelenleg éppen legújabb változatára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!