Leállhat az Apple Vision Pro gyártása

apple vision pro headset ar vr fejsisak
Virtuális valóságos és kiterjesztett valóságos módban is használható Apple Vision Pro
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
Egyes beszállítók már a nyáron befejezhették az alkatrészek gyártását.
Vágólapra másolva!

Mindig is sejthető volt, hogy a 3500 dollárért piacra került Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóság headset egyáltalán nem tömegtermék, hanem egy kompromisszumoktól mentes műszaki demonstráció. A célját az AR és VR technológiákban rejlő lehetőségek és vevői igények feltérképezése jelenti, gyakorlatilag egy iránykeresés az Apple részéről.

Az Apple vezérigazgatója a The Wall Street Journalnek nyilatkozva pont a napokban foglalt álláspontot ebben a témában. „3500 dollárért ez nem egy tömegtermék. Jelenleg egy korai adoptálóknak szánt termék, olyanoknak való, aki ma szeretnék használni a holnap technológiáját. Szerencsére éppen elég ilyen ember létezik, ami nagyon izgalmas” – mesélte.

A The Information értesülései szerint túlságosan sokan azért nincsenek az érintettek táborában, emiatt az Apple már november során teljesen leállíthatja a Vision Pro gyártását, a források szerint egyes beszállítók már a nyáron befejezték az alkatrészek előállítását.

Ez persze nem jelenti azt, hogy temetni kellene az Apple headsetes terveit, a hírek szerint jövőre befuthat a fejsisak olcsóbb változata, 2026-ban pedig az utódját is piacra dobhatja a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!