A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Emberrablás áldozatát ostromolják az amerikai tévék

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legnagyobb tévétársaságai versenyeznek, hogy műsort készíthessenek Elizabeth Smart elrablásának és szabadulásának történetéről. A tévéket a visszautasítás sem akadályozhatja meg tervükben.
Vágólapra másolva!

Több tévéhálózat, köztük az ABC, a CBS, valamint az NBC is ostromolja a tizenöt éves lányt és családját, hogy megszerezzék támogatásukat a bűnügyi történet feldolgozásához - írja a Los Angeles Times. A sztoriért folytatott verseny oka, hogy a bűncselekmény óriási érdeklődést váltott ki az Egyesült Államokban, amit a tévések ki akarnak használni. A család sürgetésének másik magyarázata, hogy a tévések nem szeretnék, ha a történet a sugárzás előtt már csak fakó emlék lenne a nézők számára. A lehetséges közönség egyelőre azonban óriásinak látszik. A kíváncsiságra jellemző, hogy a Smart család honlapjára, az Elizabeth előkerülése utáni órákban több, mint 3 millióan látogattak.

Az amerikai lap szerint az NBC már májusra szeretné leforgatni az emberrablásról szóló filmjét, de kész forgatókönyv még nem létezik, ezért a tévéműsor megvalósítása kétséges. A tervek kidolgozatlansága mellett a Smart család is hátráltathatja a tévéhálózatok törekvését, igaz, feltehetően nem akadályozhatja meg. A família tagjai ugyan még nem nyilatkoztak róla, hajlandóak-e üzletelni a történettel, de elzárkózásuk esetén is megvalósulhat a film. A tévék a bűnügy egyéb szereplőinek megszólaltatásával és az eddig készült felvételek segítségével is feldolgozhatják a történetet.

A utahi lányt 2002 nyarán rabolták el otthonából, majd kilenc hónap múlva, március 12-én, eltűnésének helyétől nem messze a rendőrség megtalálta. A bűncselekménnyel egy Salt Lake Cityben élő férfit és feleségét gyanúsítják. Brian David Mitchell prófétának tartja magát, és korábban városszerte terjesztette vallásos témájú írásait. Mitchell a lányt és szüleit is ismerte, mert korábban apróbb munkákat vállat a Smart családnál. A rendőröket civilek hívták fel, akik a házaspárral látták bandukolni a lányt a utahi nagyváros környékén. A hálózsákkal barangoló triót a rendőrök igazoltatták, majd a személyazonossága megállapítása után a lányt hazavitték, Mitchellt és feleségét pedig letartóztatták. A lány szülei szerint az elrablók annyira átmosták gyerek tudatát, hogy az meg sem próbált elszökni.

A tévések mellett a szórakoztatóipar sok más szereplője is együtt akar működni Smartékkal. A család képviselőjét az elmúlt hat napban több, mint 3 ezer érdeklődő kereste meg ez ügyben. A mozifilmre, könyvre, és tévéfilmre adott ajánlatok száma közel száz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!