Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió munkatársai egy közéleti csatorna indítását fontolgatják, amely teljes terjedelmében számolhatna be a parlament plenáris, valamint a lényegesebb bizottsági üléseiről, továbbá a pártok és civil szervezetek rendezvényeiről - ám az ötlet megvalósítását egyebek mellett a forráshiány hátráltatja.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió munkatársai egy közéleti csatorna indítását fontolgatják, ám az ötlet megvalósítását egyebek mellett a forráshiány hátráltatja - számolt be az MTI-nek Rudi Zoltán hírigazgató. Mint elmondta, az új televíziós csatorna vágatlanul, teljes terjedelmében számolhatna be a parlament plenáris, valamint a lényegesebb bizottsági üléseiről, továbbá a pártok és civil szervezetek rendezvényeiről.

Felvetődött annak gondolata is, hogy a megvalósítás során a köztévé akár egy olyan kábelszolgáltatóval is együttműködhetne, amelynek nincs kapacitása saját műsor készítésére. Rudi Zoltán véleménye szerint az ötletet viszonylag csekély költséggel meg lehetne valósítani, s nem kizárt az sem, hogy a csatorna működtetéséhez külső partner - például az Országgyűlés vagy a kormányzat - támogatását is meg lehetne szerezni. Ugyanakkor, mint mondta, e műsorfolyam hozzájárulhatna ahhoz, hogy a közélet iránt érdeklődők, az abban résztvevők gyors és részletes tájékoztatást kaphassanak az említett fórumokon történtekről. Az MTI információi szerint a közéleti csatorna elindításáról készült tanulmány már eljutott Ragáts Imréhez, a Magyar Televízió ügyvezető alelnökéhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!