A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Provokatív show-t indított egy volt pankrátor

Vágólapra másolva!
Tarra borotvált fejjel, fekete öltönyben és Jimi Hendrixet ábrázoló pólóban jelent meg új közéleti tévéshow-jának premierjén a birkózóból politikussá, majd műsorvezetővé alakuló Jesse Ventura. A provokatív közéleti show első vendégei Arnold Schwarzenegger ellenfelei voltak.
Vágólapra másolva!

"Ez Jesse Ventura Amerikája, ahol rengeteg elgondolkodtató történettel találkozhatsz. Nem biztos, hogy mindegyikről szívesen hallasz, egy azonban garantált, a szókimondó őszinteség" - reklámozta az MSNBC-n futó show-ját a korábban birkózóként és politikusként is dolgozó Jesse Ventura, akinek ezzel megkezdődött tévés műsorvezetői karrierje is.

A Jesse Ventura's America október 4-én, szombat este debütált, az eredeti elképzelésekhez képest több hónapos késéssel. Az MSNBC korábban azt tervezte, minden hétköznap este sugározza majd a műsort, de néhány próbafelvétel után úgy döntöttek, hetente egyszer, szombat éjjel közvetítik a show-t. A többek között botrányairól ismert Jesse Ventura, az adó munkatársainak a műsort megelőző hosszas tanakodása után, megköszönte, hogy a tévéseknek végül volt bátorságuk műsorra tűzni a kellemetlen pillanatokat ígérő show-t - írta a Yahoo.

A Jesse Ventura's America közéleti műsor első részének vendégeit a showman az előrehozott kaliforniai kormányzóválasztás szereplői közül válogatta. Az adásba, műholdas közvetítés segítségével, bekapcsolódott Arnold Schwarzenegger politikai ellenfele, Gray Davis, a szövetségi állam visszahívott vezetője, és Arianna Huffington újságíró is, aki korábban szintén pályázott a kormányzói székre, de már egy hete kiszállt a kampányból.

Ventura az október 7-én esedékes kaliforniai voksolás kapcsán az iskolaügyről, a nagy pártok politikai romlottságáról és a média torzító hatásairól beszélgetett közismert vendégeivel, akik a műsorvezető hosszas elemzései miatt a legtöbb kérdés tárgyalásakor háttérbe szorultak. A kritikusok szerint Ventura, aki képtelen volt párbeszédet kialakítani, inkább hasonlított egy keresztkérdéseket feltevő, igen-nem válaszokat váró ügyvédhez, mint talkshow-házigazdához. A stúdióban ülő közönség ennek ellenére láthatóan élvezte az előadást, hahotáztak Ventura viccein, és helyeslően bólogattak megállapításaira.

A show alkotói a műsor végére is hagytak szórakoznivalót a nézőknek, Ventura a program befejezéseként kihirdette a hét "hősét", és megnevezte ugyanezen időszak legnagyobb "tökfejét" is, akiket a stáb választott ki saját ízlése szerint. A műsor állandó részének szánt nyilvános kritika alanyai első alkalommal egy sportoló és egy orvos voltak. A Venturáék által hősnek nevezett futballista korábban súlyosan megsérült egy meccsen, ezért művégtagot kapott, majd hosszú kihagyás után folytatta sportpályafutását, és visszatért a pályára. A pellengérre pedig egy kísérletező orvos került. A doktor állítólag éppen azt szándékozott bemutatni, miként tudja a jóga alkalmazásával annyira csökkenteni szívveréseinek számát, hogy ezzel érdektelenné váljon a cápák számára, ám ekkor egy tengeri ragadozó mégis megtámadta.

A politikai ellenfelei által demagógiával vádolt vietnami veterán Ventura hat évig szolgált az amerikai haditengerészetnél, mielőtt hivatásos birkózó lett. Az egykori pankrátor azután vált az amerikai politikai élet jelképes figurájává, hogy a Reform Párt jelöltjeként elnyerte Minnesota állam kormányzói székét. A populista beszédeiről is ismert férfi eddig két könyvet jelentett meg a sokakat megdöbbentő 1998-as győzelme óta, korábban néhány hollywoodi akciófilmben is szerepelt, valamint musicalt írtak az életéről, mandátumának lejárta után azonban Ventura nem indult újból a minnesotai választáson.

"Tapasztalatainak köszönhetően olyan éleslátása van, amilyennel más nem rendelkezik. Él-hal a közügyekért, és ugyanilyen fontos számára, hogy mondanivalóját érdekes és provokatív módon közölje a televíziónézőkkel" - magyarázta korábban a Ventura-show szükségességét Neil Shapiro, az NBC News elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!