Hétköznapi őrület Chilében

Vágólapra másolva!
A Machos című chilei szappanopera minden hasonló nézettségi rekordot megdöntött az országban, miközben a fővárosi Plaza de Armason egymillió ember gyűlt össze, hogy óriási kivetítőn, együtt nézze meg fanatikus társaival az utolsó részt.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Santiago de Chile

A chilei Canal 13 sugározta szappanopera hétfő este érkezett el drámai végkifejletéhez, hónapok óta várt csúcspontjához: a Machos című sorozat fináléját a chilei tévénézők 58 százaléka választotta aznap este a vacsora mellé, írja az AZ-Central. A kimagasló nézettség különösen azért is számít remek eredménynek, mert független becslések szerint egymillió fanatikus nem otthonában nézte a záró epizódot, hanem a főváros egyik legnagyobb terén gyülekezett, hogy kivetítőn követhesse figyelemmel a megrázó eseményeket. A növekvő érdeklődést és hisztériát látva maga a santiagói polgármester rendelte el a Plaza de Armas gyors infrastrukturális fejlesztését, ő helyeztette el a hatalmas képernyőket.

Letartóztattak kétszáz chilei punkot/szorakozas/zene/20031027letartoztattak.html

A sorozat a csatornának eddig mintegy négymillió dollárnyi nyereséget hozott, ennyi folyt be a reklámidő eladásából és a sorozat külföldi terjesztéséből. Több ország vezető csatornája érdeklődött már a sorozat iránt (nyolc latin-amerikai tévé már megvette), és már elkezdődött a széria szinkronja - ismét spanyolra. Az új hangfelvételek során "neutrális spanyolra" fordítják a sorozatot, így kikerülnek belőle a sajátos chilei szlengben élő kifejezések, és eltűnik a jellegzetes intonáció is.

A sorozatot a brazil származású Herval Abreu rendezte, egy apáról és hét fiáról szól. A történetben - mint minden "becsületes" szappanoperában, szerepet kap a szerelem, a hűtlenség, jelen van a tragédia - de feltűnik a homoszexualitás témaköre is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!