Milliókat követelnek Simpsonék elnémítói

Vágólapra másolva!
Több pénzt akarnak az amerikai rajzfilmsorozatot szinkronizáló színészek, akik céljuk elérésére felfüggesztették munkájukat.
Vágólapra másolva!

A Simpsonék főszereplőinek hangját adó hat színész legutóbb nem jelent meg a az amerikai rajzfilmsorozat szinkronizálási felvételén, mert elégedetlen fizetésével. Az Egyesült Államokban tizenhatodik tévés szezonjánál tartó animációs alkotás következő epizódjainak sorsa így egyelőre bizonytalan.

Amerikai sajtóhírek szerint minden egyes sztrájkoló háromszázhatvanezer dollár körüli összeget, azaz hetvenötmillió forintot akar epizódonként, ami jelenlegi juttatásuk közel háromszorosa.

Az emelést követelő színészek több mint három éve kötött, régi szerződése már hónapokkal ezelőtt lejárt, ügynökeik pedig azóta próbálnak jobb feltételeket kínáló új megállapodásokat kötni a rajzfilmet gyártó Twentieth Century Fox TV-vel. Az eddig sikertelen tárgyalásokat a színészek mostani akciójukkal szeretnék dűlőre vinni.

1998-ban hasonló vitát folytattak a műsor gyártói és a szinkronizálók, akik akkor is kevesellték bérüket. A színészek akkor jelenlegi fizetések negyedét, az újabban kért összegnek pedig az egytizenkettedét keresték epizódonként.

Forrás:
és a hangját adó Castellaneta

Az idei újabb, elhúzódó konfliktus miatt a Fox TV öt amerikai városban fogadott magának szereplőválogatással foglalkozó szakembereket, akiktől azt várja, hogy a Simpsons szinkronizálásra alkalmas személyeket találjon - legalábbis addig, amíg a régiekkel nem tud megállapodni.

A sztrájkban Dan Castellaneta (Homer, a családfő), Yeardley Smith (Lisa Simpson), Julie Kavner (Marge Simpson) és Nancy Cartwright (Bart Simpson), Hank Azaria (Moe, a kocsmáros), valamint Harry Shearer (Mr. Burns, Springfield leggazdagabb polgára) vesz részt - írta az Ananova.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről