Bojkottálnák Mel Gibsont

Vágólapra másolva!
Joan Rivers amerikai komikus és showmester Mel Gibson tévés szerepeinek bojkottálására szólította fel a nézőket, miközben maga a sztár ország-világ előtt bocsánatot kért a zsidózásért.
Vágólapra másolva!

A fanyar humoráról és szabadszájúságáról ismert Joan Rivers történetesen zsidó származású, ezért érintette mélyen Mel Gibsonnak a nyáron elejtett antiszemita megjegyzése. Aki esetleg lemaradt volna a történtekről (bár erre a hatalmas sajtóvisszhang miatt kicsi az esély), annak elmondjuk, hogy a neves színészt ittas vezetésen kapta egy zsidó közlekedési rendőr, mire Gibson valami olyasmit talált neki mondani, hogy a zsidók felelősek a második világháborúért.

A Passió kapcsán már antiszemitizmussal vádolt sztár azóta minden közvetett lehetőséget megragadott arra, hogy bocsánatot kérjen, de csak most, péntek reggel nyilatkozott először a tévében az esetről. Az ABC reggeli műsorának, a Good Morning Americá-nak műsorvezetője, Diane Sawyer fogadta őt a studióban - Gibson nem győzött bocsánatot kérni, azt is kijelentette nagy bölcsen, hogy "az alkohol, méreg". A beszélgetés azért is volt érdekes, mert a színész ominózus kijelentésével Sawyer férjét, Mike Nicholst is megsértette származásában.

Joan Rivers szerint épp ez a fő bizonyíték arra, hogy a műsor csak a nézettségre utazott, mellesleg fel is menti Gibsont, amihez semmi joga nincsen. A számos talkshow házigazdájaként ismert Rivers, a tőle megszokott stílusban fogalmazta meg véleményét a színész antiszemitizmusáról: "Szerintem kurvára meg kéne halnia" - mondta. Ezzel egyidejűleg arra kérte a nézőket, hogy semmiképpen ne nézzék meg a reggeli interjút, hiszen ezzel csak visszakapcsolják Gibsont a média keringésébe. Arról egyelőre még nincs hír, hogy felhívásával milyen eredményt ért el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!