Tarolt a döntővel az RTL Klub

Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a vasárnap esti nézettségharcot az RTL Klub nyerte a focivébé döntőjével: a francia-olasz mérkőzésre átlagosan 2,6 millió magyar volt kíváncsi.
Vágólapra másolva!

A vébédöntőt a négy évnél idősebb tévénézők közül majd' 2,6 millióan nézték végig az RTL Klubon. Ez 54,9%-os közönségarányt hozott, ami azt jelenti, hogy a meccs idején tévézők 54,9%-a a focit nézte az adott műsorkínálatból. Ez igen magas arány, tekintve, hogy hazánkban számtalan tévécsatorna működik, melyek mindegyike elvonhat pár nézőt.

Persze ebben az esetben nem volt kétséges, hogy a legtöbb nézőt a döntő fogja lekötni. A mérkőzéssel nagyjából egy időben kezdődő IQ - A szerelem relatív című filmet például kevesebb mint 700 ezren választották a TV2-n, ami majdhogynem negyede a focit nézők számának.

A 18-49 éves korosztályból közel 1,2 millióan látták a meccset, ennél a rétegnél ez még magasabb, 58,3%-os közönségarányt eredményezett. A nézőarány 22.30 és 22.45 között volt a csúcson, ami azt jelenti, hogy a büntetőpárbaj alatt a magyar lakosságnak körülbelül harmada szurkolt kedvenc csapatának.

Még ennél is nagyobb volt a nézettség, ha hozzá vesszük, hogy a drukkerek jelentős része szórakozóhelyeken, kivetítő előtt nézte a meccset, ami a nézettségbe nem számít bele. Arról nem is beszélve, hogy az RTL Klubon kívül a Sport Klub és itthon fogható külföldi adók is adták a mérkőzést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről