A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A nőknek bejött a TV2 jégtánca

Vágólapra másolva!
A Barátok közt változatlanul uralja a műsorsávját, 48,3 százalékos közönségaránnyal ment pénteken a célcsoportban: ha egy részben semmi más nem történne, csak Kertész Géza szotyolázna mélán a Rózsa presszó lépcsőjén ülve, azt is imádnák a nézők. Elbúcsúzott a TV2 legdrágább idei produkciója, a Sztárok a jégen: a nőknek nagyon bejött.
Vágólapra másolva!

Az év 16. hetében tartotta előnyét az RTL Klub, a nézők 27,6 százaléka preferálta ezt a csatornát, miközben a TV2 23,4 százaléknak volt a kedvence. Az m1 12,4 százalékot jegyzett (két százalékkal rosszabb, mint a tavalyi átlag), a Viasat pedig 5,8 százalékon torpant meg. Az ötven alatti felnőtt nézőknél az RTL előnye a TV2-vel szemben szűk öt százalék, ugyanakkor a Viasat 3 megelőzte az m1-et két tizeddel.

Maradván a kereskedelmi célcsoportnál: látható, hogy a Barátok közt-nek továbbra sincs ellenfele. A TV2 a Mirigyek remek eredményének örülhetett (46,1 százalékos SHR), de az NCIS sem szerepelt rosszul, megszorongatta Győziké-t. Ötödik helyen az Esti showder pöffeszkedik, hatodik a Vészhelyzet, majd egy német akcióthriller található a listán. Doktor House megverte szerdán a Miami helyszínelők-et, no nem KO-val, csak pontozással, a Cobra 11 viszont a Napló-t múlta fölül. A Sztárok a jégen 29 százalékot csinált (nőknél közel negyvenet), az Egy a 100 ellen pedig legerősebb napján sem érte el a 26 százalékos közönségarányt.

A teljes lakosság kedvenceit vizsgálva is ugyanazon műsorokat találjuk az élmezőnyben: neje lelépése után sem marad magára Berényi András, nem lesz rajta úrrá kozmikus magányérzet, mert ott áll mellette 2 millió 3 ezer néző. A Mirigyek a második helyre kormányozták be a TV2-t, Győzike magabiztos, kiegyensúlyozott játékkal hozta a bronzot. A dobogóról ugyan lemaradt Fábry, de a szakadék szélére, konkrétan a 28. helyre lökte a Hősök-et - a TV2, mentve ami menthető, el is pakolta szerda este tízre a héroszokat. A Jóban Rosszban szépen szerepel, 1,55 millióan nézték szerdán. Bár nem egyszerre futnak, de a Fókusz nézettebb volt, mint az Aktív. A jégtáncos show 1,5 millió nézővel búcsúzott, Hujber egy 34 százalékos közönségaránnyal siklott tova.

Az m1 nem a legszebben ünnepli a magyar televíziózás 50 esztendejét, mert a legnézettebb műsorelem az ötöslottó sorsolása volt, 865 ezer tévézővel. Ettől sem sokkal maradt el a péntek esti Csináljuk a fesztivált, 800 ezer néző alatt végzett a Don Camillo című olasz filmvígjáték (Terence Hill kék szemei se a régiek), a Kékfény vagy az Önök kérték. A Krém 500 ezer néző alá süllyedt, hasonló eredményt ért el a debütáló Á la carte. Egyelőre a Szempont sem megy, 418 ezer nézőt érdekelt szerda este.

AGB Nielsen

A Viasatnál szokás szerint a Miami helyszínelők vezetik a háziversenyt, 420 ezer követővel. A vegasi verzió 380 ezer tévézőt érdekelt huzamosan, a Pőreparádé domborulataira pedig 270 ezren koncentráltak. A Lúzer FC továbbra sincs a legjobbak közt, nomen est omen.

Az ATV szokás szerint hétvégén viszonylag erős, a Névshowr 343 ezer tévézőt kötött le, a Zeneexpressz 200 ezer fölött, a Humorbajnokság alatta teljesített. Friderikuszra a legnézettebb estén 141 ezren figyeltek.

A Duna tévénél a múlt héten a kaszárnyaélet számos komikus mozzanatába bepillantó Csákó és kalap című magyar film műsorra tűzése volt jó ötlet (151 ezer - feltehetően nem tini - néző), ehhez igen mélyre kellett túrni, mivel 1941-es darabról van szó. A Duna - utazás ínyenceknek címmel fut egy sorozat, ennek második része lett a második a csatorna toplistáján, miközben a magyar fociszerű labdakergetés is hasonlóan szerény érdeklődést váltott ki, 132 ezren nézték a bajnokit.

Kalmár Csaba

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!