A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Minden idők legjobb meleg karakterei

Vágólapra másolva!
A melegek médiában betöltött szerepével foglalkozó AfterElton.com most arról szavaztatta meg olvasóit, hogy kik voltak a kedvenc meleg karaktereik az elmúlt 35 év televíziózásából. 
Vágólapra másolva!

Azért épp 35 évvel számoltak a honlap munkatársai, mert ekkor (vagyis 1972-ben) jelent meg az első, visszatérő meleg szereplő, az ABC The Corner Bar című sorozatában. Ezután következett még pár rövidéletű show, de az igazi nagy áttörést az 1977-es Soap jelentette, amely már rendszeresen dolgozott meleg szereplőkkel.

Az olvasók szavazatai alapján összeállt, 25 legkedveltebb karakter közé így is csak kettő olyan került, aki tíz évnél régebben jelent meg a képernyőn: egyikük az említett Soap egyik karaktere, a másik pedig egy rajzfilmfigura, Burns segédje, Smithers, a Simpson család-ból. Hozzá kell tennünk, hogy az AfterElton.com csak a férfiakról kérdezgette olvasóit, a kedvelt leszbikusokat az AfterEllen.com nevű társhonlap tartja számon.

A pálmát (vagyis a legtöbb olvasó szavazatát) egy ízig-vérig meleg sorozat, a Fiúk a klubból főszereplője, az öntörvényű, mindenkivel szexelő Brian Kinney vitte el. A klubból egyébként több srác is feljutott a 25-ös listára: rögtön a dobogó alsó fokán találjuk a sorozat benjáminját, Justin Taylort, és a 7., 9., 17. helyen is a sorozat egy-egy karaktere áll.

A Will és Grace-ből is több szereplőt találunk a listán: Jack MacFarland a második, de az 5. és a 25. helyezett is ebből a produkcióból került ki. A kedvelt meleg karakterek közül számunkra is emlékezetes a Sírhant művek David Fisherje (8.), Marc a Címlapsztori-ból (11.), illetve Bree fia, Andrew a Született feleségek-ből (14.). A teljes lista itt olvasható, több oldalon keresztül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!