A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

A TV2 meglépte, amit meg kellett

Vágólapra másolva!
Az este kilenc óra környéke egyfajta halálsáv a kereskedelmi tévék számára, mivel akkor a Barátok közt mindent kinyír. Most a Favorit-tal végzett könyörtelenül.
Vágólapra másolva!

Nincs mit tenni, tény: este kilenc körül a Magyarországon bekapcsolt tévék 40-50 százaléka az RTL Klubra van állítva, mivel ekkor fut a felettébb népszerű Barátok közt, általában kétmilliós nézettség fölötti eredménnyel. Ennek megfelelően ez a legcudarabb, legkellemetlenebb periódus a TV2 számára, mivel méltó ellenfelet kel találnia a Rózsa presszóban időző Berényiék ellen: nem olyat, amire büszke a csatorna, hanem olyat, amit meg is néznek sokan. A hirdető szereti, ha értelmes műsor közepére biggyesztett kereskedelmi blokkban fut a reklámja, de még jobban szereti, ha azt milliók látják, s nem csak százezrek.

Legutóbb (pontosabban 2006 első felében) a napivá vált Áll az alku szorongatta hosszan az RTL-es szappanoperát, de a nagyjából hasonló adásokra aztán ráunt a néző, a műsor megszűnt, Gundel Takács is eligazolt, így új ellenfelet kellett keresni. A TV2 Svábyban és az Egy a 100 ellen című vetélkedőben látta a reménykeltő jövőt, ám a kvízről egy hét után kiderült, hogy bukta lesz. Mivel drága formátumról volt szó, hónapokig vonszolta magával a tetemet a tévé, nem rakta át más műsorsávba, mivel nem tudott előkapni valami olyat, ami naponta legalább annyi nézőt hozott volna, mint a vetélkedő.

Új ellenfél jött

A Barátok közt idén nyáron is lepihent pár hétre, a TV2 pedig gondolt egy merészet, és egy sztármagazint indított el, remélvén, hogy a jó levegőn, a napon megerősödik a Favorit, és méltó ellenfele lesz a szappanoperának. Kockázatos volt, mert korábban az RTL sztármagazinja már elkerült a legjobb sávból, mivel ott nem élt meg - arról nem is szólva, hogy az Aktív is foglalkozott napi bulvárral, színészekkel, zenészekkel. Sokan nem is értették, mi újat mutathat egy másik magazinműsor, ugyanazon a tévén, egy óra húsz perccel a másik kezdése után: kicsi az ország, kicsik a sztárjaink, nincs annyi szenzáció, ugyanakkor bizonyított, hogy az átlagos magyar nézőt Hollywood nem annyira érdekli. Végtelenül messze van, elérhetetlen, és ezért érdekesebb Molnár "VV, Nagy Ő" Anikó mellműtétje, mint Brad Pitt vagy bárki, aki igazán számít.

A múlt héten a Favorit legnézettebb adása 949 ezer nézőt érdekelt (közben a BK 2,3 milliónál járt), de célcsoportban sem villantott nagyot, húszszázalékos közönségarány körül vonaglott. Indokolt volt tehát lecserélni, és ezt a lépést nyilván tervezik már a TV2-nél egy hónapja. November 26-tól a Favorit 18 órára kerül, a Tények elé, itt nyilván jobb százalékokat hoz majd. Ezután jön a hírműsor, majd az Aktív, a Jóban Rosszban, és 20.15-ös kezdéssel sorozatok érkeznek, friss epizódokkal. Az USA-ban, a nagy tévéknél már jó ideje ez a helyzet, vetélkedők, énekversenyek, de főképp heti egy friss epizóddal jelentkező sorozatok vannak a képernyőn főműsoridőben, nagyon ritkán sport vagy mozifilm.

Az Az igazság harcosai (In Justice) lesz hétfőnként, másnap a Miért pont Brian? (What about Brian) jelentkezik, aztán a Shark - A törvényszéki ragadozó (Shark) a soros. Csütörtökönként a Szellemekkel suttogó (Ghost Whisperer) lesz a képernyőn, péntekenként pedig Monk, a flúgos nyomozó (Monk) érkezik. Később bővebb ismertetőkkel jelentkezünk - ugyanis az ötből négy hazai premier.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!