Az űrben játszódik az új reality

Vágólapra másolva!
A nemzetközi űrállomás legénységével forgatott fitnesszvideót a NASA - remélik, hogy a lakosság követi az űrhajósok által végzett gyakorlatokat.
Vágólapra másolva!

A NASA saját csatornáján, a NASA TV-n indít egy realityt, melyet a nemzetközi űrállomáson vettek fel. A műsor nem annyira a legénység ottani életéről szól, inkább amolyan fitnesszvideónak készült, amely sajátságos eszközökkel hívja fel a nézők figyelmét a túlsúlyosság veszélyeire, a mozgás fontosságára.

"Az embereknek tudniuk kell, milyen keményen dolgoznak az űrhajósok" - mondta Clay Anderson, aki tavaly öt hónapot töltött az űrállomáson, és mire visszatért a Földre, több mint öt kilót leadott a testsúlyából. Mellette Sunita Williams is szerepel a realityben, aki az űrben futotta le a maratont, vagyis azzal megegyező távot tett meg egyvégtében egy futópadon.

Az űrállomáson dolgozóknak három, jól lerögzített gép, egy futópad, egy szobabicikli és egy többfunkciós tornagép áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy elvégezzék a kötelező napi gyakorlatokat. Az űrhajósok előírás szerint naponta két órát töltenek testedzéssel, és remélik, hogy ha nem is ilyen mértékben, de a tévénézők is követni fogják példájukat.

A NASA bevallottan motiváló erejűnek szánja műsorát, hisz az emberek még ma is afféle hősként tekintenek az űrhajósokra, akikre így talán jobban is hallgatnak. A nevelésre pedig azért van szükség, mert a felmérések szerint az Egyesült Államokban élő felnőttek 57%-a túlsúlyos, és ebből körülbelül 33% kimondottan elhízott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!